Спорт

Дервентским атлетичарима медаље са два такмичења

Чланови Атлетске секције Дервента која дјелује у оквиру прњаворског Атлетског клуба „Сан“ остварили су запажене резултате на Првенству БиХ за цицибане у Читлуку, као и на Међународном атлетском митингу „Аграм“ у Загребу, донијевши у свој град три медаље, али и најбоље личне резултате.

Највећи успјех у Читлуку остварио је Никола Косић окитивши се титулом вицепрвака БиХ на 200 метара и то уз нови лични рекорд од 31.76 и бронзаном медаљом у скоку удаљ, са такође личним рекордом од 3.83 метара. Вицепрвак је постао и Лазар Ивановић у бацаљу кугле, док су Ива и Ненси Будишић оствариле најбоље овосезонске резултате у скоку у даљ и то на 600 и 200 метара.

У Атлетском клубу истичу и да су на почетку сезоне запажене резултате остварили и на међународном митингу у Загребу, гдје су двије атлетичарке истрчале своје најбоље овосезонске резултате.

– Кристина Стојковић на 100 и 200 метара, те Белма Ћуран на 400 метара с препонама трчале су најбоље овосезонске резултате и тиме потврдиле да се налазе у изузетно доброј форми на самом почетку атлетске сезоне на стази од које се очекује доста добрих резултата и рекорда – казали су из клуба.

Ателтичаре овог викенда очекује наступ на Првенству БиХ за млађе јуниоре, које је и изборно такмичење за састав репрезентације БиХ за наступ на Балканском првенству у тој категорији које ће бити одржано 12. јуна у Бару.

Related posts

КАРАТИСТИ ИЗ МОДРИЧЕ ДОНИЈЕЛИ ПРЕГРШТ МЕДАЉА

admin

Годину са новим звањима
завршава 35 теквондоиста

Derventski List

Живанићу плакета најбољег
спортског новинара

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još