Спорт

Брчаци и Београђанке побједници турнира

Међународни турнир у одбојци на пијеску „Дервента опен 2021“ и ове године остао је досљедан у окупљању великог броја квалитетних учесника који су Дервенћанима приредили праву спортску посластицу, а прво мјесто у женској категорији освојиле су Нина Шкарић и Милена Матић из Београда, а у мушкој Ненад Шормаз и Стефан Мирковић из Брчког.

Честитке за добру организацију и квалитетан спортски скуп организаторима је упутио и градоначелник Милорад Симић.

– Ова манифестација се у Дервенти у организацији Одбојкашког клуба „Дервента“ одржава већ двадесетак година и ја се трудим да овом догађају сваке године присуствујем и подржим га, па тако и ове године. Град подржава спортске манифестације, и иако нису у питању неки велики новци, вјерујем да су правилно распоређени када је спорт у питању – истакао је Симић, а организатори су поручили да су задовољни одзивом екипа, те да је ово један од ријетких турнира који се играо у мушкој и женској конкуренцији.

– Имали смо 27 пријављених екипа, од којих четири екипе из Србије, турниру дало међународни карактер, а у два дана турнира одиграно је више од 50 утакмица на два терена, што није била пракса ранијих година. Иако је одредјени број екипа изостао, задовољни смо одзивом – казала је секретар ОК „Дервента“ Јелена Кулага.

Задовољство учешћем, као и квалитетом турнира нису крили учесници.

– Долазим од 2012. године на овај турнир, тако да се осјећам као својеврсни домаћин, а посљедње три године сам и освајао турнир играјући у пару са братом, док сам ове године промијенио партнера, тако да играм са пријатељем, али ћемо свакако дати све од себе да поновимо успјех од претходних година – истакао је Ненад Шормаз из Брчког прије финала, а одбојкашица Нина Шкарић из Београда истакла је да је организација на завидном нивоу.

– На овом турниру сам била и 2014. године и освојила га и јако ми је драго што сам дошла и ове године. Похвалила бих организацију, јер прошли пут кад сам била био је само један терен, а овај пут су два терена и мислим да је то за сваку похвалу – казала је Шкарићева, а ријечи хвале у вези организације упутила је и Маријана Савић из Бањалуке.

– Играли смо на два терена и мислим да је то један велики плус и сматрам да смо ова два дана уживали у врхунској одбојци. Долазим већ дуго у Дервенту, увијек волимо да дођемо поново, да се дружимо и играмо квалитетнију одбојку – рекла је Савићева.

”Дервента опен 2021” пласман:

Полуфинале код мушкараца:
Ненад Шормаз/Стефан Мирковић (Брчко) – Рајко Лајић/Младен Макивић (Градишка) 2:0

Миљан Киковић/Данило Николић (Београд) – Славиша Мидораговић/Младен Филиповић (Градишка/Обудовац) 2:0

Треће мјесто
Рајко Лајић/Младен Макивић – Славиша Мидораговић/Младен Филиповић 2:0 (21:18;22:20)

Финале
Ненад Шормаз/Стефан Мирковић – Миљан Киковић/Данило Николић 2:0 (21:13; 21:18)

Полуфиналe код дјевојака
Бојана Мирковић/Александра Вујачић(Београд) – Јелена Нинковић/Зорана Макивић (Дервента) 2:0

Нина Шкарић/ Милена Матић (Београд) – Јелена Шакотић/Маријана Савић (Дервента/Бањалука) 2:0

Треће мјесто
Јелена Нинковић/Зорана Макивић – Јелена Шакотић/Маријана Савић 0:2 (9:21; 11:21)

Финале
Бојана Мирковић/Александра Вујачић – Нина Шкарић/ Милена Матић 0:2 (10:21; 10:21).

Related posts

Дервенћани савладали Шамчане

admin

Даље иду ђаци из школа „Никола Тесла“ и „Ђорђо Панзаловић“

admin

КАРАТЕ КЛУБ ОСВЈЕТЛАО ОБРАЗ НА СВЈЕТСКОМ ПРВЕНСТВУ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još