Друштво

Кућица за књиге од данас
краси парк код храма

Парк код Саборног храма Успења Пресвете Богородице од данас краси кутак предвиђен за књиге, тачније кућица у коју ће суграђани, али сви остали пролазници моћи да оставе књиге или их позајме, а у њој ће се сваког четвртка наћи и неколико бесплатних примјерака Дервентског листа.

Идеја за постављање кућице потекла је од Младих социјалдемократа поводом 23. априла, Свјетског дана књиге и ауторских права.

– Ми смо у кућицу већ данас ставили књиге које су наш поклон, а кућицом ће располагати Народна библиотека „Бранко Радичевић“ са чијих полица ће такође бити издвојени наслови и остављени у њој. Суграђани могу да изаберу књигу, позајме је за читање и послије врате у кућицу – рекли су иницијатори ове идеје позивајући суграђане да се укључе у активност отворене размјене наслова.

– Позивамо и наше суграђане да, уколико имају вишак књига код куће, да их оставе у кућици за књиге. Такође, сваког четвртка у кућицу ће бити остављан и одређен број Дервентског листа који ће нашим суграђанима бити на располагању бесплатно – казали су Млади социјалдемократи.

Related posts

Католички вјерници
прослављају Ускрс

Derventski List

Ручни радови испунили
Дом пензионера

Derventski List

САЋА ПОЛУПРАЗНА, СКАЧУ ЦИЈЕНЕ МЕДА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još