ИЗДВОЈЕНОНовости

ДЕРВЕНТИ „ЗЛАТНИ КЉУЧ“ ЗА ПРИМЈЕНУ ВИСОКИХ СТАНДАРДА

Општина Дервента добитник је признања „Златни кључ“ које додјељује новосадска агенција „Медиа инвент“, одлучено је на 8. Дунавском бизнис форуму прошле седмице, а признање је данас уручено начелнику општине Милораду Симићу у Дервенти.

Златни кључ додијељен је општини Дервента као локалној заједници која је направила корак напријед ка имплементацији европских стандарда.

Симић је истакао да је свако признање додатна обавеза да се још преданије ради на побољшању укупног амбијента на подручју општине.

– За нас је један бод дупло вриједан јер смо кренули испод нуле. Неки наши успјеси сврстали су нас у врх БиХ по многим показатељима, а ево препознају нас и у Средњој и Југоисточној Европи по ономе што добро радимо. Најгушћи страни капитал у БиХ је у Дервенти, а то подразумијева да ми имамо 31 страну фирму и 824 привредна субјекта. Низ година имамо најмању стопу незапослености, највећи извоз по глави становника у земљама региона, а када група људи из 14 земаља Подунавља препозна ваш рад, онда је то велико задовољство. У име својих Дервенћана велико хвала, јер никад један човјек не може сам да то постигне – истакао је Симић додајући да је у име грађана почашћен и поносан, као и да је ово признање обавеза да се буде још бољи.

Директор „Медиа инвентa“ Владо Маркановић истакао је да сама чињеница да је Дервента повећала извоз и тренутно носи трећину извоза РС, као и да је општина са великом стопом запослености и малом администрацијом, сврстава је у ред оних које су досегле одређени ниво развоја који је пожељан и у другим срединама.

– Наши пријатељи из Дервенте су гледали и гледају напред и овај кључ са срцем као путоказом говори о енергији оних који воде ову општину, о њиховој стратегији, љубави, стваралаштву и жељи за унапређењем живота, прекограничне сарадње и афирмацији европских стандарда. Са задовољством вам уручујем овај кључ и овом приликом желим да Дервенту номинујем за пројекат паметни град и да све ресурсе, знање, потенцијале и енергију усмјеримо ка томе да следеће године приредимо конференцију на којој ћемо говорити о паметном граду и пројектима који ће допринијети да ово буде још боља средина. Овај кључ је на правом мјесту и иде у праве руке у право вријеме – рекао је Маркановић додајући да златни кључ симболизује врата Европске уније ка којима Дервента корача великим корацима.

Овом приликом предсједнику Спољнотрговинске коморе БиХ Немањи Васићу уручен је „Дунавски цвијет“, за допринос унапређењу сарадње и афирмацији европских вриједности и стандарда.

– Радећи у Спољнотрговинској комори примијетио сам да смо уситњени у региону као привреде и да као такви немамо шансу на великим свјетским тржиштима. Тада сам добар дио свог рада усмјерио у заједнички наступ регије, тада смо формирали Коморски инвестициони форум са сједиштем у Трсту и кроз тај форум покушавамо да створимо амбијент заједничког наступа, а залагао сам се и за унапређење односа РС и Србије – рекао је Васић.

Дунавски бизнис форум организују „Медиа инвент“, Унија послодаваца Србије, Удружење за европску територијалну сарадњу, Институт европских региона и кластер Екопанониа, а под покровитељством Привредне коморе Србије, Владе Војводине и Новог Сада.

Related posts

НАЦРТ БУЏЕТА ЗА 2021. ГОДИНУ ИЗНОСИ 19,1 МИЛИОН КМ

admin

„Трол“ отвара врата за предшколце

admin

Старији основци од понедјељка у школским клупама

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još