Друштво

Представљена занимања
и њихови потенцијали

Стручна и техничка школа организовала је данас Дан отворених врата за ученике деветих разреда основних школа којим су представљене струке и занимања које ова школа нуди, али и новитети у плану уписа за школску 2024/2025. годину.

Директорица Стручне и техничке школе Бранка Јовић истакла је да на овај начин настоје да будућим средњошколцима олакшају избор жељеног занимања.

– Банкарски  техничар је ново занимање и веома је тражено од стране ученика и  данас смо у госте позвали  руководиоце банке из Добоја који су ученицима приближили најважније карактеристике ове четворогодишње струке. Осим банкарства, новитет је и  оператер савремених технологија у области машинства и обраде метала. Ради се о трогодишњем занимању за које смо предвидјели 12 мјеста у оквиру комбинованог одјељења браваром – заваривачем – објаснила је Јовићева додајући да је школа обезбиједила и практичну наставу за ово занимање која ће се одвијати на ЦНЦ машини повезаној са савременим софтвером.

Она је нагласила да је за све струке које ова школа образује карактеристично да по завршетку школе ученици бивају оспособљени за рад или за даље школовање.

– Осим стручности пропагирамо и ваннаставне активности које су веома значајне и ученици их воле, те се радо одазивају разним секција и манифестацијама – казала је Јовићева.

Задовољство школовањем у пољопривредној струци будућим средњошколцима пренијела је ученица другог разреда агротехничара Селма Вугдалић.

– Доста тога сам научила кроз досадашње школовање, а сматрам да ми неће бити тешко ни пронаћи посао – казала је она, док најљепше успомене из ове школе носи матурант у занимању економски техничар Нина Ђурић.

– Четири године су брзо прошле, имам доста лијепих успомена, а професори су заиста били добри прама ученицима – рекла је Ђурићева.

У Стручној и техничкој школи у школској 2024/2025. години планиран је упис 136 ученика кроз шест одјељења, и то у занимањима техничар ЦНЦ технологија, бравар – заваривач/оператер савремених технологија, агротехничар, ветеринарски техничар, царински техничар, банкарски техничар и кувар.

Related posts

ОШ „19. АПРИЛ“: МАЈКАМА ПОСВЕЋЕНО КЊИЖЕВНО ВЕЧЕ

admin

ПОВРЕМЕНА ИСКЉУЧЕЊА СТРУЈЕ ДО ПЕТКА

admin

СКУД „ДЕРВЕНТА“ 25 ГОДИНА У СЛУЖБИ КУЛТУРЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još