Друштво

Подршка раду и
планираним активностима

На редовној годишњој сједници Скупштине удружења глувих и наглувих лица Дервенте која је одржана данас усвојени су извјештај о раду и пословању за протеклу годину и програмски планови за 2024. годину.
У извјештајном документу наведено је да удружење броји 49 чланова од којих је 42 из Дервенте, пет из Брода, и двоје из Прњавора, а у евиденцији чланства је и четворо дјеце, од којих троје похађа основну школу, а једно дијете средњу.
У протеклој години подршка од Градске управе кроз годишњи грант износила је 8.000 марака, а од Градске организације Црвеног крста донирано је пет врећа брашна које су уручене најугроженијим члановима удружења.
-Према Савезу удружења глувих и наглувих РС достављена су два захтјева, а путем јавног позива Фонда за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида РС у сврху економске подршке, а реализацијом пројекта два члана су добила помоћ у износу од 3.500 марака, за набавку два пластеника и двије фрезе са плуговима, водилицама за кромпир, и потребним уљима и горивом – наведено је у извјештају.
Скупштини је присуствовала и предсједница Савеза удружења глувих и наглувих Републике Српске Дубравка Остојић са сарадницима.

Related posts

РАДНИ ДАН ДЕМИНЕРА ИСПУЊЕН РИЗИКОМ И БЛИСКОШЋУ

admin

Идућих дана облачно и хладно

admin

САЋА ПОЛУПРАЗНА, СКАЧУ ЦИЈЕНЕ МЕДА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još