Друштво

За незаборавну забаву
бирају тематске рођендане

Прославе дјечијих рођендана у играоницама, специјализованим школицама и рођендаоницама, све су популарније међу малишанима, а занимљиви садржаји који испуне прославе дуго се препричавају међу маленим слављеницима и њиховим гостима.

Школа „Тинкер лабс“ која је са радом почела прошлог љета, заинтригирала је бројне родитеље и малишане својим програмом, а на истој идеји темељи се и прослава рођендана.

– Тинкер рођендани као и сама „Тинкер лабс“ школа засновани су на СТЕАМ програму, односно упознавању дјеце са њиховим способностима и свијетом око њих. Они кроз практичне експерименте уче науку, технологију, инжењерство, умјетност и математику. Имамо у понуди рођенданске пакете и то С, који окупља до десеторо дјеце, М за од десет до 15 дјеце и Л који је предвиђен за 15 до 20 дјеце, а цијена зависи од пакета – казали су из ове школе додавши да је слављеницима на располагању десетак рођенданских тема.

– Сваки пакет слављенику нуди да бира једну од десет понуђених „Тинкер“ тема и то „Пут око свијета“, „Астронаути у свемиру“, „Љигави рођендан“, „Опрез струја“, „Хемијске реакције“, „Умјетност или магија“, „Фантастични диносауруси“, „Постани инжењер и архитекта“, „Забавни експерименти из физике“ и „Форензичари – екипа за очевид“, а у оквиру сваке теме слављеник и другари изводе по неколико експеримената. Експерименте воде сертификоване учитељице које дјецу наводе на рјешења, мотивишу их и помажу им да њихови екперименти буду успјешни. Осим сјајне забаве у учионици за рођендан, у склопу рођендана доступна је и наша просторија за фотографисање. Сваки слављеник добија неколико израђених успомена и поклон, а другари добијају Тинкер брошуре са СТЕАМ задацима и бесплатан час у „Тинкеру“ – рекли су из ове школице истакавши задовољство што су родитељи препознали овај начин организовања прослава рођендана као едукативан, забаван и користан.

Забаву и нова занимљива искуства са другарима поводом прославе рођендана нуди и рођендаоница „Другарство“ која се налази у просторијама Музичке радионице „Соната“.

– У нашој понуди доступна су два пакета и то када слављеник нама препусти декорисање простора по његовој жељи, те други, гдје родитељи и слављеници организују рођендан по својој жељи. Приликом избора првог пакета, побринемо се за декорацију, пиће, храну, грицкалице, капице и трубице и све што слављеник жели и то кошта 150 КМ за три часа. У другом пакету машту препуштамо слављенику, односно родитељима да се он побрине за уређење, храну и све оно чиме жели да почасти своје госте, а ми смо ту да их анимирамо три часа. Цијена другог пакета је 80 КМ, и то су цијене за десетак дјеце, али свакако број дјеце није ограничен – казали су из „Другарства“ додавши да је циљ саме рођендаонице да се дјеца друже, играју, уче и добро забаве, док родитељима остаје простор за њих.

– Игре су различите, гдје дјеца морају активно да учествују, да користе моторику, координацију, брзину и флексибилност за различите задатке зависно од циља игре – казали су из рођендаонице.

Дио рођенданске понуде у кафани „Грал“ су, осим играонице, хране и пића, и аниматори.

– За дјецу је доступна и играоница, а имамо и аниматора. Свакако, простор се резервише унапријед, а имамо два пакета у зависности од тога да ли родитељи само користе простор или ми све организујемо и у том случају цијена за два часа је 80 КМ – рекли су из овог д локала.

И поред богатих понуда, многи родитељи још увијек радо обиљежавају један од најважнијих датума у животима своје дјеце у својим домовима.

– И прије короне, а и послије, дража нам је варијанта да прослављамо рођендане код куће. Једном дјетету је рођендан љети, тако да можемо да окупимо најближе чланове породице и пријатеље и у дворишту – рекла је наша суграђанка, док мајка седмогодишњег малишана због недостатка простора за прославу рођендана бира играоницу.

– Живимо у стану и немамо простора да пружимо нашем сину и његовим другарима простор за игру. Због тога увијек бирамо играонице или рођендаонице иако те варијанте коштају нешто више новца – рекла је ова Дервенћанка.

Играонице

Међу најмлађим и даље су популарне играонице као мјеста за прославу рођендана, а једна од њих се налази у „Retail Parku“ у ресторану „Транзит“ уз бесплатну резервацију. 

– Током прославе рођендана могуће је донијети торту коју ми сијечемо и послужимо гостима, а цијене хране и пића нису скупље тим поводима – рекао је власник „Транзита“ Миладин Прерадовић, а из „Хипер Корта“ додају да је њихова играоица у оквиру ресторана такође доступна за прославу рођендана.

– Довољно је само унапријед најавити прославу рођендана са оквирним бројем дјеце и других гостију – казали су из „Хипер Корта“.  

Related posts

„МАЛА ОЛИМПИЈАДА“ У ДЕРВЕНТИ 21. ФЕБРУАРА

admin

ПРИЛАЗИ ЗА 12 ПОДРУЧНИХ ШКОЛА БИЋЕ УРЕЂЕНИ

admin

ПУНОМ ПАРОМ ШИЈУ ЗАШТИТНЕ МАСКЕ И ОДИЈЕЛА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još