Новости

Костреш и Барицу дани дијеле
од добијања питке воде

Мјештани Костреша, те Доње и Горње Барице, умјесто технички неисправне воде која је до сада стизала до њихових домаћинстава, ускоро би требало да добију питку воду, чиме ће бити ријешен вишегодишњи проблем водоснабдијевања ових села.

Ријеч је о зејдничком пројекту Дервенте и Брода, од којих је набавка водоводних цијеви била повјерена Дервенти, док је постављање нових цијеви, односно градњу новог вода дугог око три километра којим ће питка вода из резервоара на Бијелом брду стизати у резервоар у Кострешу, био задатак Брода.

Према подацима из Градске управе, Дервента је за овај пројекат из буџета издвојила 33.480 марака.

– До сада су мјештани ових села имали технички неисправну воду. Резервоар у Кострешу капацитета је 200 кубних метара, што је добро и значи да људи не би остали без воде, али је веома запуштен и у лошем стању. Тако да, с обзиром да је постављање цијеви завршено, преспајање воде у самом резервоару је повјерено дервентском „Комуналцу“, као и чишћење и дезинфиковање како би се резервоар поново ставио у рад, а то су послови који слиједе – објаснио је директор „Комуналац“ Денис Пијетловић додавши да би за отприлике мјесец, питка вода требало да стигне до домаћинстава у Кострешу и Барици.

Пијетловић је истакао да ће се преласком на дервентску водоводну мрежу створити услови за снабдијевање водом Градца и Нових Лужана.

–  У Градцу имамо око 20 заинтересованих за прикључак на мрежу, а у Новим Лужанима око 30. Пројекат водоснабдијевања тих домаћинстава неће бити захтјеван и могао би да буде реализован врло брзи – најавио је Пијетловић.

Пријаве

Из „Комуналца“ су раније позвали заинтересоване мјештане Костреша и Барице да се јаве у ово предузеће како би обезбиједили прикључак на водовод, а пријаве су, како је казао директор, и даље могуће.

– Надамо се да ћемо имати око 160 активних прикључака, а већина мјештана се већ одазвала и пријавила. Видим да су задовољни добијањем питке и редовне воде, а пријава су још увијек могуће у просторијама „Комуналца“ – додао је Денис Пијетловић.

Related posts

Локалне заједнице да се
припреме за одбрану од поплава

Derventski List

Неколико села
сутра без струје

Derventski List

У ЈУНУ СТИЖЕ 50 ГОСТИЈУ СА КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još