Култура

Млади музичари нанизали награде са четири континента

Ученици дервентске музичке школе наставили су да нижу награде и то на интернационалним такмичењима широм свијета, показавши да таленат у комбинацији са преданим радом, доноси успјех.

Ђаци из класе професорице Маје Ђокић на Интернационалном онлајн такмичењу у Сиднеју из клавира соло однијели су четири прве награде, и то Кристина Павичић која је четврти разред, Ања Сибинчић која похађа други разред и Марко Пукета ученик првог разреда, као и Никола Жунић који је припреми разред.

У протеклој школској години дервентски ученици су захваљујући онлајн такмичењима имали могућност да се такмиче на музичким смотрама на четири континента и у више од 11 земаља.

– Веома сам поносна на моју малу војску. Сматрам да смо успјели на прави начин искористити потенцијал који нам је омогућила онлајн настава. Није нам било лако, с обзиром на промјену просторија и типова наставе, али упорност се исплатила. Томе у прилог говори и чињеница да смо само у овој години освојили више од 40 награда у различитим дијеловима свијета. Чекамо још резултате са Интернационалног онлајн такмичења „Рахмањинов“ и наш заслужени одмор може да почне – казала је Ђокићева похваливши и ученицу Анђелу Орландо која је била активни учесник свих такмичења осим посљедњег.

Награде на онлајн такмичењима у Португалу, Бразилу и Шпанији освојиле су и ученице Теодора Зарић и Маријана Јовичић из класе професорице клавира Валентине Шатаре.

Зарићева је ученица четвртог разреда, а на првом мјесту обрела се на такмичењу у Португалу, Бразилу и Шпанији, док је на Интернационалном фестивалу музике „Скала“ којем је домаћин био Брчко дистрикт освојила треће мјесто. Јовичићева, ученица првог разреда, пратила је старију другарицу у стопу, те прве награде побрала у Португалу, Бразилу и Шпанији док је на „Скали“ освојила другу награду.

Професорица клавира је истакла и успјех Еме Карановић као веома посебан због њених здравствених потешкоћа која је у Бразилу освојила награду лауреата за ученике првих разреда.

 

Related posts

Покровски пјеснички конкурс отворен до 15. септембра

admin

ПЈЕСМЕ О ЉЕПОТАМА ВОДА СЛАТИ ДО 10. ЈУЛА

admin

Представа „Андроид/ Балканоид“ сутра

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još