Друштво

Наступ оплемењују талентом
и позитивном енергијом

Наступ на плесно – музичком такмичењу „Ритам Европе“, који ће у недјељу, 29. октобра окупити младе таленте из 18 градова и општина Републике Српске, за дервентске представнице Ивану Симић и Дајану Дујаковић биће прилика да помно припремљеним наступом и позитивном енергијом освоје улазницу за смотру најбољих у Македонији.

Двије Дервенћанке, заједно са плесачима Бењамином Малићбеговић и Маријом Андрић, представљаће Грчку са пјесмом „Secret combination“ пјевачице Каломере, а четири најбоља представника из Републике Српске добиће прилику да се представе у финалу такмичења.

Симићева и Дујаковићева вишеседмичне припреме приводе крају.

– Тек кад су нам поставили кореографију у оквиру првог од три „bootcampa“ почели смо интензивне припреме. Сваки дан смо имале тренинге, а ја сам такође имала и часове пјевања што је било доста захтјевно, с обзиром да током наступа и плешем и пјевам – објаснила је Симићева која ће град на Укрини представити као пјевачица додавши да вјерује да ће јој ово искуство, јединствено и изазовно, послужити као квалитетна подлога за даље напредовање.

Ова млада Дервенћанка у „Ритму Европе“ Дервенту представља по други пут.

– И први пут сам имала дивно искуство, али је такмичење било у вријеме пандемије корона вируса, тако да није било наступа уживо, него су унапријед припремљени спотови. Сада је другачије, изазовније, нарочито, јер сам се прошли пут представила као плесач – истакла је Симићева.

По први пут на овом музичком такмичењу учествоваће и Дајана Дујаковић, а у овом изазову обрела се као плесачица.

– Никад раније нисам плесала и ово је један велики изазов за мене, велико и поучно искуство и надам се да ћу се показати у најбољем свјетлу – казала је Дујаковићева додавши да припреме за наступ испуњава позитивна атмосфера.

– Између нас троје плесача, атмосфера је супер, дружељубиви су и одлични за сарадњу, а Ивана и ја идемо заједно у разред и дружиле смо се и прије, тако да нас је ово искуство још више зближило. Она ми је заиста помогла, с обзиром да има више искуства као плесач и захвална сам јој на томе  – објаснила је Дујаковићева.

Обје Дервенћанке захвалиле су суграђанима и локалној управи који им пружају подршку како би свој град представиле у што бољем свјетлу, али и читавој продукцији „Ритма Европе“ која их води кроз њихово музичко путовање.

Гласање

Представници Дервенте на такмичењу којем ће домаћин бити Градишка представиће се по бројем 14. Фестивал ће директно преносити Радио – телевизија Републике Српске од 20.10 часова. Публика ће моћи да гласа за своје фаворите путем СМС порука.

Related posts

Размијењено 100
комплета уџбеника

Derventski List

У току вакцинација
ученика осмих разреда

Derventski List

Невријеме изазвало проблеме
у дијеловима града

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još