Друштво

На дервентску штрапаријаду стигли
гости и учесници из региона и свијета

Друга дервентска штрапаријада, једина у БиХ која носи епитет међународне, отворена је данас на Сајмишту, а осим великог броја такмичарских грла, 302 коња, привукла је и бројне љубитеље коњичких спортова и оваквих манифестација.

У организацији дервентског Клуба „Соко сиви“ ова манифестација сервираће осим такмичарског дијела у четири категорије, перо лакој, лакој, средњој и тешкој, и избор најљепших коња у свим категоријама.

– Учесници су нам дошли из БиХ, Србије, Румуније, Бугарске, Словачке, Хрватске и Македоније, а имамо и госте из цијелог свијета, тако да сам срећан овогодишњим одзивом – рекао је организатор и власник клуба Срето Симић додавши да је за сутра планирана изложба коња.

– Други дио манифестације, традиционална изложба коња, биће одржана сутра на простору сточне пијаце – рекао је Симић.

Ова смотра одржава се под покровитељством града Дервента, а градоначелник Милорад Симић поздравио је све присутне.

– У оквиру великогоспојинских манифестација оеганизована је и ова смотра која се појавила прошле године и показала се добром, а иако је мало несвојествена за овдашњи простор, изузетно је успјешна. Како истичу организатори, на просторима бивше Југославије трећа је по квалитету – рекао је Симић додавши да жели да сви учесници и посјетиоци понесу лијепе успомене из Дервенте, те да поново посјете град на Укрини.

Дервентској штрапаријади одазвао се и власник шампиона Балкана у тешкој категорији Симо Симић из Ваљева.

– У Жарковцима је одржано првенство у тешкој категорији и ту смо славили као шампиони, а овдје смо се одазвали са коњима у све четири категорије. Штрапаријаде посјећујемо од 2013. године, а тренутно имам 16 грла и планирам да проширим посао тако да се одликујемо квалитетним грлима – рекао је Симић.

Добру организацију друге дервентске штрапаријаде истакао је Милош Грчић из Ваљева истакавши да сматра да је ова штрапаријада најквалитетнија по броју учесника и посјетилаца, а посебно за ову прилику из Швајцарске је дошао и Зоран Палачковић који је наставио породични посао узгоја коња те организацију штрапаријаде у Бронзаном Мајдану.

Related posts

Вече духовне музике сутра

Derventski List

Част и радост двије деценије
носити уз срце Часни крст

Derventski List

Теофиловићевој пето мјесто

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još