Хроника

Опрез због учесталих
превара путем интернета

Из Полицијске управе Добој апелују на грађане да поступају крајње опрезно у ситуацијама када се од њих траже лични и банковни подаци нарочито од лица чији им је идентитет непознат, с обзиром да све учесталије преваре путем интернета.

Полицијској станици Теслић 15. и 16. фебруара обратила су се два оштећена лица из Теслића који су пријавили да су путем апликације „WhatsApp” ступили у контакт са непознатим лицима ради купопродаје.

–  Након што су се договорили око куповине непозната лица су им доставила линк са лажним логом „БХ пошта“ и потом затражила да попуне наведени линк, а након што су оштећена лица унијела своје податке као и податке са својих текућих рачуна, са њихових рачуна је скинут сав новац – навели су из Полицијске управе Добој додајући да предузимају све потребне мјере у циљу идентификовања лица која су извршила ове преваре.

Уколико грађани буду предмет оваквих или сличних злоупотреба потребно је да то одмах пријаве најближој полицијској станици или позивом на бесплатан број телефона „122“.

Related posts

За воланом са 4,20 г/кг алкохола у организму

admin

ПИЈАНИ ШИПОВЉАНИН „ДИВЉАО“ У КАФИЋУ

admin

ДЕРВЕНЋАНИН СИНОЋ ПОГИНУО У САОБРАЋАЈКИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još