РС-РЕГИЈА

Патријарх Порфирије у Тузли 25. и 26. јуна

Његова светост патријарх српски Порфирије посјетиће Тузлу 25. и 26. јуна ове године када се обиљежава 140 година од освештања Саборне цркве у том граду, рекао је данас Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије.

– Радујем се да добро теку припреме за дочек патријарха, да град Тузла покаже ширину коју има. Да дође као пастир да нас поучи и укрепи, посебно Србе који живе у Тузланском кантону и уопште у ФБиХ, где нас је мало остало и потребна нам је велика подршка од свих институција, не само од Цркве – рекао је епископ Фотије.

Владика је указао да је било несрећних ратова и трагедија, али да је жеља да се иде путем који је бољи од тога, а то је пут мира и заједништва, објављено је на сајту Епархије зворничко-тузланске.

Владика је рекао да је потребно градити нове мостове и путеве заједништва и јединства, који су постојали, посебно у Тузли, те истакао да је Црква са својим народом овог краја и уопште у ФБиХ, гдје их је мало остало.

– Дуго година сам био у Далмацији, гдје је било слично јер су и у Шибенику, Задру, Сплиту Срби били мањина. Није лако живети као мањина у једном граду – имаш осећај да си стално притиснут, на оку некоме или под лупом. А, ми треба да живимо слободно као слободни грађани овог града и, пре свега, као Срби, који су били староседеоци Тузле, о чему говори и историја – навео је епископ Фотије.

(РТРС)

Related posts

КАМЕН ТЕМЕЉАЦ ЗА НОВУ БОЛНИЦУ У ДОБОЈУ 15. МАРТА

admin

Матурантима сутра представљају студијске програме

admin

ПОЧИЊЕ ПРИЈЕМ ЗАХТЈЕВА ЗА ПОМОЋ ЗА МАЈ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još