Спорт

ПРВО МЈЕСТО ПРИЈА И ОБАВЕЗУЈЕ

План с почетка сезоне да остваримо пласман у горњи дио, односно врх табеле, испунили смо у потпуности, па чак и надмашили – истакнуто је то на сједници Управног одбора дервентског Рукометног клуба која је одржана у уторак.

Рукометаши „Дервенте“ ће, након јесењег дијела сезоне, зимовати на лидерској позицији на табели, са истим бројем бодова као и „Херцеговина“ из Невесиња. Девет побједа и два пораза је скор који оставља простор за озбиљније планове од оних с почетка првенства, уз гол разлику која је такође за респект.

Додуше, треба признати чињеницу да је и распоред јесењег дијела ишао на руку дервентској екипи, па је највећи број екипа које би могле да буду озбиљан противник долазило у Дервенту. С прољећа ће ситуација бити нешто другачија, али „на муци се познају јунаци“.

Остварени резултат посебно добија на тежини ако се зна да је екипа, након испадања из Премијер лиг БиХ, остала без скоро свих играча „са стране“. Остао је само голман Старчевић, коме се придружио син Алекса, а све остале позиције попунили су домаћи играчи. Уз искусније Сибинчића, Земуновића, Лукића, Шмуљу и Добриловића, пуну афирмацију доживјели су Драгичевић, Шкрга и Милинковић, а на готово свакој утакмици шансу је добио и понеки голобради дјечак. Многи од оних најмлађих су се већ препоручили и на њих се озбиљно рачуна.

– Прво мјесто је производ тога што су сви играчи дали свој максимум. Нико се није штедио, али наш план да останемо на позицији на којој јесмо подразумијева потребу да екипу мало појачамо. Међутим, коначна одлука о том и сличним питањима биће донесена нешто касније, кад се сагледају још неки аспекти – речено је након сједнице руководства клуба, уз констатацију да прво мјесто на табели прија, али истовремено и обавезује.

Други дио сезоне

У другом дијелу сезоне и млађе категорије играча ће наставити такмичење у Лиги младих под окриљем Рукометног савеза РС, а учествоваће и на многим турнирима широм Српске.

Related posts

У ДЕРВЕНТУ СТИЖУ СТОТИНЕ МЛАДИХ ФУДБАЛЕРА

admin

Теодори Милојевић два сребра

admin

Сениорима измакло
доигравање за Прву лигу

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još