Култура

Природа, Укрина и њени феномени
и овог љета красиће сликарска платна

Међународна ликовна колонија „Патковача 2023“, која већ двије деценије слави љепоте ријеке Укрине, феномена воденог цвијета и абоноса, окупила је 25 ученика који ће до недјеље на градској плажи „Патковача“ стварати нова дјела.

Предсједник дервентског Удружења ликовних стваралаца „Уликс“ Саша Богдан, организатор колоније, казао је да је званично отворење предвиђено за вечерас.

– На „Патковачи“ смо од 20 часова предвидјели програм отворења којим ћемо пожељети добродошлицу учесницима колоније, а то је 18 сликара из БиХ, Хрватске, Србије и Македоније у седам из Дервенте – рекао је Богдан додајући да ће програм обогатити и наступ чланова Српског књижевног клуба „Вихор“ уз гитарску пратњу Асмира Хонџића из Лукавца.

Македонка Соња Спироска Остојић пети пут је дио ликовне колоније.

– „Патковача“ слави 20 година постојања и сваке године је све успјешнија. Атмосфера је прекрасна, овдје могу да одморим душу и упознам дивне људе – рекла је она, а сличне утиске већ четврти пут има и Божидар Тескера из Славонског Брода.

– Сваки пут када дођем на „патковачу“ уживам јер је мјесто добро, као и друштво, али и дјела која настају.  Ја сам сликар аматер, али уживам да буде дио ликовне колоније – истакао је Тескера.

Уз ликовну колонију и ове године стали су Градска управа,  Туристичка организација и донатори.

Related posts

Промоција дјела Миланке Благојевић вечерас

admin

Средњошколци гласно проговорили о насиљу

admin

Симићу признање
књижевника из Словеније

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još