Спорт

„Текстилац“ наде
полаже у домаћи погон

Први тим Фудбалског клуба „Текстилац“ протеклог понедјељка почео је припреме за наставак првенства, а у прољећни дио Друге фудбалске лиге Републике Српске клуб ће се ослонити на домаће играче.

С обзиром да је „Текстилац“ лани „склизнуо“ у Другу лигу, а јесењи дио првенства завршио на осмом мјесту, управа клуба донијела је смјернице за које се надају да ће клуб вратити на нешто успјешније стазе.

– Управа је у децембру одржала састанак и заузела став о смањењу трошкова, с обзиром да примарни циљ, повратак у Прву фудбалску лигу Републике Српске, није испуњен. Према томе, одлучено је да се ради у правцу редуковања трошкова, што се у првом реду односи на ослањање на наше играче и смањење гостујућег играчког кадра – рекао је тренер првог тима Дејан Пијетловић казавши да вјерује да „Текстилац“ има потенцијала међу играчима који су потекли из клуба.

– Покушаћемо да осигурамо да нам се врате неки играчи који су отишли да играју за друге клубове. Тако да бисмо сопственим снагама, заједно са играчима из омладинског погона, могли да направимо квалитетан тим за прољећни дио првенства – рекао је Пијетловић.

Пред играчима су свакако и пријатељске утакмице, које су, према ријечима Пијетловића, добар тест спремности.

– Планиране су пријатељске утакмице од којих је прва већ 4. фебруара, потом 11. фебруара, а седам дана касније требало би да играмо против „Пролетера“ из Теслића, а у зависности од заостале утакмице, требало бисмо да имамо и генералну пробу пред почетак првенства и то против „Омарске“. Те утакмице ће нам добро доћи као провјера наше снаге, нивоа играчке спреме и квалитета екипе – додао је Пијетловић.

Првенство

Наставак такмичења у Другој фудбалској лиги РС очекује се 2. марта, а пред „Текстилцем“ је и заостала утакмицу против „Слободе“ из Новог Града, која би, уколико временски услови дозволе, требало да буде одиграна 24. фебруара.

Related posts

ДВА ИДЕНТИЧНА РЕМИЈА

admin

Каратисти обавили љекарски преглед

Derventski List

ТЕЖАК ПОРАЗ „БОРЦА“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još