Друштво

Учење и труд
увијек се исплате

Титула ученика генерације Основне школе „Тодор Докић“ из Календероваца за Анђелу Маркуљевић доказ је да се учење и труд увијек исплате, а то је рецепт који ће ова вриједна ученица слиједити у даље школовању.

Маркуљевићева ће од 1. септембра бити дио одјељења техничара мехатронике у Средњошколском центру „Михајло Пупин“ носећи са собом најљепше успомене из основне школе, али и квалитетне радне навике.

– Титула ученика генерације награда је за бројна одрицања, труд и рад који су се на крају исплатили, а осим што је круна једног прелијепог животног периода, ова титула сигурно ће бити мотивација за даље изазове – казала је Маркуљевићева коју ће за основну школу везати и лијепе успомене са такмичења.

– У вишим разредима основне школе ишла сам на такмичења из математике и атлетике, док сам у шестом разреду ишла и на такмичење из вјеронауке. И та искуства су ми јако лијепа, увијек сам упознавала нове људе, размјењивала искуства и стицала нове пријатеље – казала је ова ученица којој је математика прва љубав.

– За моје будуће занимање изабрала сам техничар мехатронике и надам се да ћу и даље наставити са одличним успјесима. Највише ћу се трудити да стекнем још више знања из области математике, којој сам јако привржена. И родитељи су подржавали ту моју наклоност, тако да сам се доста залагала у овом предмету, а у основној школи сам завољела и енглески језик, географију и биологију – објаснила је ова ученица истакавши да ће се у средњошколским клупама трудити да што боље усвоји и знање из стручних предмета са којима се до сада није сусретала.

Према њеним ријечима пријатељства, која су јој била велика подршка у остваривању циљева, настојаће да његује и даље.

Интересовања

Ова ученица из основне школе понијела је и широку лепезу интересовања, па је тако у ваннаставним активностима пажњу посвећивала драмској секцији и додатним часовима из математике и енглеског језика, а истиче да ужива и у читању дјела, како домаћих, тако и страних писаца.

Related posts

АКТИВАН БРОЈ 1411 ЗА ПОМОЋ МАЛИШАНИМА

admin

Не палити ватру на отвореном без најаве и надзора

admin

Расписан конкурс за школовање пилота хеликоптера

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još