Друштво

ФОЛКЛОРНИ ИЗЛЕТ У СРБИЈУ

За чланове СКУД „Дервента“ протекли викенд био је у знаку наступа у Бањи Ковиљачи и Зворнику, гдје су се представили трећи и извођачки ансамбл.

„Играма из Шумадије“ малени фолклораши побрали су симпатије публике на смотри „Подриње кроз песму и игру“ која је одржана на атрактивној локацији у парку Бање Ковиљче.

Извођачки ансамбл је наставио дугогодишњу сарадњу са КУД „Свети Сава“ из Зворника и учествовао на 14. Видовданском сабору, и то као једини представници из РС. Блоком изворних пјесама на шаргији и виолини, као и кореографијом „Игре из Дервенте“ још једном су доказали да умију, и више него вјерно да пренесу традицију и обичаје дервенског краја.

– Током два дана боравка у Србији оба ансамбла искористила су прилику да уживају у љепотама Бање Ковиљаче, посјете Тршић – родно мјесто Вука Стефановћа Караџића, манастир Троноша као и Етно село „Сунчана река“ – казали су у СКУД  „Дервента“.

Слиједи Бугарска

Чланови нижих фолклорних ансамбала сада одлазе на заслужени одмор до почетка нове школске године, док извођачки ансамбл наставља припреме за гостовање у Бугарској у јулу.

Related posts

Потресно свједочење окосница „Српског срца Јохановог“

admin

Због алкохола кажњена 94 возача

admin

Настава у РС завршава 8. јуна

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još