ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Центар „Будућност“ једна
од најважнијих установа

Центар за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ једна је од најважнијих установа у Дервенти, која својима функционисањем представља сигуран ослонац у образовању и збрињавању дјеце и омладине са специфичним потребама.

Поручено је то данас приликом обиљежавања крсне славе установе, Светих Ћирила и Методија, а поводом овог празника који је и дан Центра „Будућност“ одржан је славски обред и пригодан програм у којем су наступили ученици.

Директор „Будућности“ Владан Поповић рекао је да су се поново, послије престанка ванредних мјера због корона вируса, стекли услови да дан установе буде обиљежен уз пригодан програм ученика.

– Активности које организујемо поводом дана установе завршавају у понедјељак музичким фестивалом „Распјевани мај“ на којем ћемо угостити ученике из околних градова и општина – рекао је Поповић додајући да је иза центра садржајна година.

– Радили смо интензивно у ресурсном центру и били подршка свим ученицима са сметањама у развоју који се налазе у редовном образовном систему од Добоја и Бијељине до Сребренице, као и за слијепу и слабовиду дјецу из читаве Републике Српске – додао је Поповић напомињући да су у сарадњи са Министарством здравља и социјалне заштите и Удружењем „Сунце“ радили на раном третману дјеце са сметњама у развоју на подручју града у који је било укључено више од 30 дјеце

– Такође, интензивно се ради и на реконструкцији наших објеката како би додатно побољшали услове боравка корисника, а набављали смо и нову опрему за рад – рекао је директор центра којем је крсну славу и дан установе честитао градоначелник Милорад Симић.

– Поносим се вашим резултатима и желим вам да и даље будете примјер успјешног пословања – казао је Симић.

Свечаности у центру присуствовали су и градоначелникови сарадници, предсједник Скупштине града Мирко Земуновић и одборници, народни посланик Денис Пијетловић, директори јавних установа и предузећа, гости из сусједних општина, те наставно особље, ученици и корисници центра.

Related posts

СВА МЕХАНИЗАЦИЈА И ДАЉЕ НА ТЕРЕНУ

admin

Резултати уписа у Стручној и техничкој школи

admin

Најљепше фотографије
Кристине Аџић и Маје Малић

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još