Друштво

Галерију библиотеке
испунили радови ученика

Ликовни и литерарни радови ученика осмих и деветих разреда све четири дервентске основне школе који су настали у оквиру пројекта „Превенција алкохолизма међу младима“ испунили су данас галерију Народне библиотеке „Бранко Радичевић“.

Пројекат који је водило Удружење жена „Дервента“ обухватио је све основне школе.

– Најприје смо имали едукативне, а потом и креативне радионице које су за циљ имале подизање свијести ђака о алтернативним начинима провођења времена насупрот алкохолизму, тако да су настали радови са мотивима и порукама које указују на музику, спорт, шетњу, фолклор, па чак и спавање или читање књига – рекла је координаторица пројекта Јованка Поповић додавши да је пројекат заинтересовао многе ученике, али и просвјетне раднике и руководства школа.

Поповићева је додала да је примијетно да дјеца веома рано пробају алкохол, тако да вјерују да овај пројекат треба да буде проведен и међу ученицима нижих разреда, као и да би активности у оквиру овог пројекта требало наставити и у средњим школама.

Из удружења жена „Дервента“ позвали су све грађане, родитеље и ученике других разреда да погледају изложбу која ће бити доступна до петка, 19. маја.

Related posts

Риболовци уредили
„Патковачу“ пред такмичење

Derventski List

Зори Соларевић друго мјесто на шаховском такмичењу

admin

Дијелови Појезне у
уторак без струје

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još