Култура

Дервентски глумци дио
„Змајевих дечијих игара“

Полазници старије групе основаца Драмског студија који дјелује под окриљем Народне библиотеке „Бранко Радичевић“ имаће прилику да се добро познатом представом „Змај, дама и остала банда“ представи на сцени 66. фестивала „Змајеве дечије игре“ у Новом Саду.

Фестивал, којим ће ове године бити обиљежено 190 година од рођења Јована Јовановића Змаја, биће одржан под слоганом „Свака звезда има свога пута“, а окупиће професионалне и најмлађе умјетнике од 5. до 11. јуна у Новом Саду.

– Наша представа је прошла селекцију овогодишњег фестивала посвећеног Чика Јови Змају и ми смо свакако пресрећни због прилике да представимо наш град у најбољем свјетлу. Ово је велика част, признање и понос за све који нас подржавају и вјерују у драмски одгој – рекао је драматург и ментор Драмског студија Синиша Тешановић.

У оквиру дана посвећених Чика Јови, планирана је реализација 120 фестивалских програма укључујући књижевне, драмске, музичке, ликовне, мултимедијалне и сегменте нових медија, а који обухватају, представљају и афирмишу дјечије и стваралаштво.

Related posts

„Црвенкапа и лијени вук“ празнични
поклон позоришној публици

Derventski List

Вечерас свира „Деминутив“

admin

Викенд у знаку сликарства и поезије

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još