НовостиРС-РЕГИЈА

ДОЗВОЉЕНО ПРОБАВАЊЕ ОДЈЕЋЕ У БУТИЦИМА

Институт за јавно здравство Републике Српске објавио је измјењене и допуњене препоруке за рад непрехрамбених трговина, тржних центара и трговина као засебних продајних објеката у тржним центрима, којим је од сада у бутицима у РС дозвољено испробавање одјеће.

Што се тиче употребе кабине за пресвлачање, Институт препоручује да се избјегава пробавање одјевних предмета колико год је то могуће.

– Ако је неопходно испробавати предмете, водити рачуна да се избјегава контакт одјевних предмета са очима, носом и устима – препоручено је.

Прије уласка у простор за кабине, потребно је поставити дозаторе са дезинфекционим средством, а задржавање у кабини потребно је свести на минимум.

Дезинфекцију кабина потребно је обавити обавезно два пута у току једне смјене а по потреби и чешће, а када их нико не користи, требају се држати отворене

У кабину је дозвољен улаз само једној особи изузев пратње родитеља/старатеља у случају дјетета или особе којој је потребна помоћ.

– Потребно је одредити особу у трговини која ће контролисати да особе које улазе у простор за кабине обављају дезинфекцију руку и правилно носе маске. Маска се носи на начин да покрива нос, уста и браду и да добро пријања на лице – навели су.

Обавезно је ношење маске и рукавица и купца и радника током наплате.

http://www.nezavisne.com

Related posts

БАЈРАМСКИМ КОНЦЕРТОМ УЉЕПШАН ПРАЗНИК

admin

ПОВОЉНИЈЕ ОДРЖАВАЊЕ ВЕЗАНИХ ГРОБНИХ МЈЕСТА

admin

Окупљање бивших војних
полицајаца у суботу

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još