Култура

НЕНАДУ СИМИЋУ ПРВА НАГРАДА НА КОНКУРСУ „СУЗЕ КОЗАРЕ“

Дервенћанин Ненад Симић добитник је главне награде на Међународном конкурсу „Сузе Козаре“ за пјесму „Ноћ над Козаром“ која му је уручена 22. августа у Миљевићима код Градишке на „Поткозарској свечаној академији“.

Симић каже да је награда додатни мотив да својим дјеловањем од заборава чува све што се дешавало Србима у протеклим ратовима.

– Сви требамо учинити много више да помрачени умови никада не завладају и да се стравична страдања не понове – рекао је Симић.

Награде и признања су, осим Симићу, уручени и побједницима три реализова међународна конкурса. Треће мјесто  на конкурсу „Песникова душа“ освојио је Боро Петковић за пјесму „Успомена“, док је Александра Мариловић са пјесмом „Кад стигну позоришта“ трећепласирана на конкурсу „Златно перо“. Додатну награду по овом конкурсу, за пјесму „Ако се сјетиш“, добио је Дервенћанин Савко Пећић.

„Поткозарску свечану академију“ организизовао је Савез српске дијаспоре Словеније и Удружење европске академије српских наука и умјетности, а присуствовали су пјесници из Републике Српске, Србије, ФБиХ, Словеније.

У званичном дијели програма учествовао је и пјесник из Дервенте Милорад Мишо Ђурђевић.

Related posts

„ПРЉАЧУ“ ОКИТИЛА НИСКА СТИХОВА

admin

Умјетник треба да тежи да
га његова дјела надживе

Derventski List

Омаж чистоћи дјетињства и природе

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još