ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ПОДРШКА СУГРАЂАНА ВЈЕТАР У ЛЕЂА

Учешће у престижном музичком такмичењу „Ритам Европе“ за троје младих Дервенћана Катарину Ћелић, Ивану Симић и Срђана Јефтића незаборавно је искуство кроз које су били најбољи амбасадори свог града, а највеће узбуђење тек слиједи и то током финалне вечери такмичења, у суботу, 19. септембра.

Катарина, Ивана и Срђан, обављајући посљедње припреме пред финале које ће гледаоци моћи да прате у програму Радио – телевизије Републике Српске, подијелили су са Дервентским листом утиске од аудиције, припрема, снимања спота, те гласања за фаворите.

– На почетку нисмо били свјесни на којем је нивоу ово такмичење и колико труда ћемо морати да уложимо, али када смо све то посложили, били смо изузетно срећни што смо баш ми представници наше општине, те смо дали све од себе и задовољни смо резултатима – рекла је Катарина која својим вокалом прати плесну тачку коју изводе Ивана и Срђан.

– Најтеже нам је било док нисмо одлучили коју кореографију ћемо изводити, јер смо имали много идеја. Када смо одлучили како ће плесна тачка изгледати, све остало је било лакше, с обзиром да се плесом бавимо већ седам година – казала је Ивана што је потврдио и Срђан казавши да је осмишљавање кореографије био најтежи дио посла.

Снимање спота донијело је, како су рекли, неочекивано искуство.

– Приликом снимања спота сусрели смо се са једним потпуно другачијим приступом од оног који смо очекивали. Ради се о сценском наступу који је за све нас било изненађење – признала је Ивана, а Катарина је додала да је прави изазов био да се ускладе у изведби пратећи савјете иза камере.

С обзиром да су од почетка смс гласања били лидери међу представницима 14 градова и општина, посљедња седмица пред финално вече донијела је највише узбуђења, јер није било јавне објаве резултата гласања.

– Откад је почело гласање слањем поруке, сваки дан сам чекала са неизвијесношћу и узбуђењем објављивање пресјека резултата. Једно вријеме смо држали прво мјесто, а онда су нас предухитрили, али се надам да ћемо у коначници, када и гласови жирија буду додати високо да се котирамо – рекла је Катарина.

Млади Дервенћани захвалили су се свима који су им пружили подршку током такмичења, додавши да се надају да ће на дан финала имати највећу подршку суграђана.

– Желимо да се захвалимо нашим родитељима, који су се највише ангажовали и упркос великом притиску пратили нас на сваком кораку овог такмичења. Уз нас су, својом несебичном подршком, били и начелник општине Милорад Симић и професорица музике Милијана Жунић, као и управа Средњошколског центра „Михајло Пупин“ и наставница музичке културе у Основној школи „Никола Тесла“ Нада Вукичевић – казали су дервентски представници који се надају да ће уложени труд током припрема донијети резултат добрим пласманом током финала такмичења.

Костими  

Катарина, Ивана и Срђан, осим извођењем и плесом уз пјесму Данске, истакли су да су поносни и на костиме који изгледају баш онако како су замислили.

 Гласање  

За младе Дервенћане могуће је и даље гласати и то слањем смс поруке садржаја: пјесма (размак) редни број шест на број 091510720 чиме се остварује један глас. Број порука који можете послати са једног броја је неограничен.

Related posts

Провјерити инсталације прије гријне сезоне

admin

Обиљежен Дан Осињске лаке пјешадијске бригаде

admin

Чукунунуче увећало би породичну срећу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još