ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Захвалнице за 16 волонтера за пружену руку помоћи

Поводом Међународног дана волонтера, који се обиљежава 5. децембра, дервентски Црвени крст организовао је данас пријем за Дервенћане који у вријеме пандемије корона вируса несебично помажу суграђанима, а њих 16 заслужило је захвалнице Црвеног крста РС.

Секретар Општинске организације Црвеног крста Радислав Кујунџић захвалио је волонтерима за залагање и помоћ.

– Наши дугогодишњи волонтери, који су се од проглашења пандемије, која је захватила цијели свијет, одмах ставили на располагање, као и волонтери који су посредством Цивилне заштите помогли наше активности, заслужили су захвалност. Желим да се захвалим Цивилној заштити за сарадњу, са њима смо од првог дана били у свакодневном контакту, а посебно локалној управи на челу са начелником Милорадом Симићем који је као командант Штаба за ванредне ситуације, координисао све активности – рекао је Кујунџић додавши да је од великог значаја била добра организација.

– Првих седам дана пандемије у Дервенти имали смо око 30 волонтера на располагању и сви су они одиграли важну улогу у доношењу лијекова, хране и оног што је најпотребније лицима која нису могла да напуштају своје домове, а с обзиром да су ове околности другачије у односу на наше редовне активности, наши волонтери су се одлично снашли – рекао је Кујунџић.

Једна од најактивнијих међу онима који су своје вријеме несебично усмјерили како би помогли другима је и Сумеја Бечић која је истакла задовољство што је могла да помогне другима.

– За вријеме пандемије мој волонтерски рад био је усмјерен ка одрађивању административних послова у Полицијској станици за суграђане који нису били у могућности да напусте своје домове. Поред тога, ја сам самостално помагала комшијама и онима у другим дијеловима нашег града који нису имали на кога да се ослоне достављајући им лијекове, храну и основне потрепштине. Била ми је част да старијим особама и свима онима који нису могли самостално да одраде нешто, макар мало олакшам ситуацију у којој смо се сви заједно нашли – рекла је Бечићева додавши да ће наставити да волонтира.

Захвалнице су добили:

– Жељко Каиновић

Зоран Мишић

– Борислав Миоданић

– Мићо Тепић

– Момир Станић

– Александар Богосавац

– Сумеја Бечић

– Тамара Тодорић

– Миленко Цвјетковић

– Никола Ђурић

– Срђан Црнић

Александар Пејанић

– Мирна Раилић

– Душан Вујичић

– Александар Цвијановић

– Милош Митровић.

Related posts

Једну комшиницу заклао на спавању, другу повриједио

admin

„ШАКАЛИЈАДА“ 26. ЈАНУАРА

admin

Мјере продужене до 1. децембра

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još