ИЗДВОЈЕНОНовости

Уз молитву и налагање Бадњака вјерници дочекују Божић

Српска православна црква и вјерници прослављају Бадње вече, у ишчекивању најрадоснијег хришћанског празника Божића, а као и претходних година Дервенћани су се окупили у Саборном храму Успења Пресвете Богородице на вечерњој молитви, послије које је освештан и наложен Бадњак.

Начелник општине Милорад Симић наложио је Бадњак честитајући Бадње вече.

– Окупили смо се око храма на највеселије вече, Бадње вече, уочи дана Христовог рођења и види се да су сви наши суграђани раздрагани у ишчекивању тог најсвечанијег празника. По обичају пали се Бадњак, људи су окупљени око цркве, чак и у вријеме пандемије и уз све прописане мјере, настављају традицију. Божић је више од празника, то је вријеме праштања, Божијег мира, жеље за добрим у наредној години и вријеме породичне топлине – рекао је Симић пожеливши суградјанима много здравља и среће.

Намјесник дервентски Радојица Ћетковић истакао је задовољство што се и у вријеме пандемије, у складу са мјерама заштите, народ окупља у молитви и са радошћу дочекује празнике.

– С обзиром на цијелу ситуацију, црква се, првенствено, понаша и ради оно што је њена мисија, а то је да слави Бога на висини и да благосиља мир и добру вољу међу људима, како то и каже Божићни поздрав. Народ је опет окупљен око своје цркве у оној мјери у којој их је Бог позвао и призвао да дођу – рекао је Ћетковић позивајући вјернике да у молитви потраже мир и благостање.

 

 

 

Related posts

У 90. ГОДИНИ НЕ ПРОПУШТА НИ ЈЕДАН БРОЈ ДЕРВЕНТСКОГ ЛИСТА

admin

Чардак дервентска Голгота

Derventski List

ЊЕГОМИРОВИЋ МАЈСТОР ЗА ЛОПТУ И ФИНАНСИЈЕ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još