Култура

Глумачко шаренило обојило „Љетну арт сцену“

Рецитације, имитације, дијалози, пјесма и други елементи колажне представе „Ко то тамо… глуми“ које је вечерас представила најстарија глумачка постава Драмског студија који дијелује у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ побрале су аплаузе и симпатије дервентске публике, а културну сцену обојиле глумачким шаренилом и разноврсношћу.

Дервентској публици вечерас су представљени најбољи глумачки задаци кроз колаж, а у изведби девет полазника глумачке секције, а на којима су се глумци радили током посљедњих шест мјесеци.

– Главна и основна идеја ове представе јесте да покажемо да заиста никад није касно да се људи баве оним чиме воле и што их испуњава. У овој суморној у којој се налази цијели свијет, ми смо одлучили да прилику пружимо и старијима, па се тако вечерас представља група полазника од 35 до 70 година. Истовремено, хтјели смо да покажемо да су млади средњошколци и да једнако подржавају своје старије колеге- рекао је драматург и редитељ вечерашње представе Синиша Тешановић додавши да је вечерашња представа је својеврсни увод у представу о породичним односима, а ријеч је о драми са елементима комедије, која је планирана за јесен.

– Вечерас ћемо да представимо неке наше вјежбе у виду монолога, дијалога, имитација и слично, а ја ћу да се представим са четири тачке, од којих се двјема представљам сама, док су двије тачке интервјуи. Један интервју се базира на карактер ромкиње, коју ја представљам, а која је у потрази за запослењем, док у другом представљам жену са села у разговору са феминизираним мушкарцем, док ћу у једној соло тачки да имитирам Јосипу Лисац, а четврта је рецитација стихова Саше Стојановића- објаснила је једна од полазница Јасмина Радановић, а Дервенћанима се представио и најстарији полазник ове групе Ненад Рибичић.

– Имам 68 година, што ме чини најстаријим у овом ансамблу по годинама, а и по стажу сам најстарији с обзиром да сам био укључен у аматерском позоришту у Завидовићима. Вечерас имитирам једног познатог дервентског лика, Митка, те оригиналну тачку, коју сам сам написао, као и једну рецитацију- рекао је Рибичић истакавши задовољство што се ова врста умјетности након 15 година вратила на дервентску сцену и то под организаторском палицом младе особе.

У наставку „Љетне арт сцене“ планирано је пјесничко вече.

Related posts

Вечерас промоција романа „Тајкун“ и „Теодор“

admin

„Пркос – фест“ доводи стрип мајстора Марка Сомборца

admin

Живљење виртуелних
живота погубно по човечанство

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još