Култура

Домаћи умјетници излагаће уз Марка Сомборца

Прво издање нове љетње манифестације у граду „Пркос – феста“ почиње сутра изложбом радова локалних умјетника, те познатог српског аутора стрипова Марка Сомборца.

„Пркос – фест“ поникао је из  „Љетне арт сцене“, током које су у протекла два љета у Дервенти продефиловали умјетници разних жанрова, подижући културни пулс града. Нови фестивал, који се одржава под окриљем Омладинске банке, има за циљ да настави традицију промовисања домаћих и гостујућих умјетника.

– Прве вечери фестивала у Дервенту стиже аутор стрипова и карикатура Марко Сомборац који ће у нашем граду боравити два дана, а заинтересованим посјетиоцима ће током изложбе израђивати карикатуре. Осим тога, Дервенћани ће имати прилику да погледају изложбу Сомборчевих дјела, као и умјетничких остварења локалних умјетника Дајане Ћук, Јелене Бардак, Јелене Шкрбић, Зденка Бећаревића, Вује Малешевића, Саре Богдан, Бојана Радосављевића, Славена Вуковића, Добрице Поповић и Бојана Николића, те радове полазника сликарске радионице Инес Дивнић – најавили су организатори.

Неки од умјетника ствараће током саме изложбе.

Почетак изложбе планиран је у 20.30 часова на платоу испред Народне библиотеке „Бранко Радичевић“. „Пркос – фест“ требало би да траје до 15. августа.

Related posts

ПРЕПОРУКА: „ЏЕНТЛМЕН У МОСКВИ“

admin

Млади дервентски глумци на семинару „пеку“ занат

admin

„Вихорово стиховање“ сутра

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još