ДруштвоРС-РЕГИЈА

Субвенција каматне стопе одобрена за још 341 корисника

Министарство породице, омладине и спорта РС објавило је данас резултате конкурса за избор корисника субвенције каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове, а помоћ при отплати кредита имаће 341 корисник, од 379 пријављених.

Одбијени су само захтјеви корисника који нису испуњавали основне услове конкурса: да су подигли стамбени кредит из кредитних средстава Инвестиционо -развојне банке, да су имали до 35 година старости у моменту подизања кредита и да имају пребивалиште у Републици Српској.

Посебан програм субвенционисања каматне стопе на стамбене кредите за младе и младе брачне парове се реализује од 2008. године, а укупан број додијељених субвенција од почетка реализације овог програма, укључујући и посљедњи расписани конкурс, износи 5.121, а у те сврхе ће закључно са 2022. годином бити пласирано око 17.300.000 КМ.

Списак корисника којима је одобрена субвенција налази се на сајту Министарства породице, омладине и спорта.

Related posts

Школа пливања и овог љета
доступна полазницима

Derventski List

ВЛАДА ФОРМИРАЛА ТИМ ЗА ПРАЋЕЊЕ СТАЊА УСЉЕД ПАДАВИНА

admin

Митровићева изборила наступ на републичкој смотри

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još