Друштво

Базаром и добрим расположењем почастили другаре из „Трола“

Посластице, плодови јесени и маштовите рукотворине, уз пјесму и рецитације били су више него срдачна добродошлица коју су ученици Центра за дјецу и омладину са сметњама у развоју „Будућност“ припремили за посјетиоце током данашњег базара.

Пригодан програм и базар дио су обиљежавања „Дјечије недјеље“, а посебну радост унијела је посјета малишана из вртића „Трол“.

Послије упознавања са дјечијим правима и симболике коју носи „Дјечија недјеља“, ученица Јована Тојић програм је употпунила рецитацијом, а Владимир Симић засвирао је на шаргији.

Директор „Будућности“ Владан Поповић казао је да је било задовољство угостити најмлађе Дервенћане.

– Наши ученици су се потрудили да ове године заједничким снагама са наставницима припреме слаткише, мафине, ванилице, бакин колач и кокице, док су они ученици који похађају смјер модни кројач изложили своје производе, а у оквиру базара представили смо и јесење плодове – рекао је Поповић.

Из ове установе казали су да је обиљежавање овог датума уједно и подсјетник да треба озбиљније и са више пажње приступити ослушкивању дјечијих потреба.

– Сматрамо да сваког дана треба да буде „Дјечија недјеља“. Често не слушамо шта нам дјеца говоре, и наравно, да поштујемо њихова права – рекли су из „Будућности“.

Ученици су потврдили да су уживали у припреми и извођењу програма за малене другаре из „Трола“.

– Извео сам на шаргији обраду познате дјечије пјесмице, што је имало позитивне реакције, а уједно је била и прилика да дјеци приближим изворне ноте – рекао је Симић, а да на смисао обиљежавања „Дјечије недјеље“ указао је и ученик Ненад Ковачевић.

– Мислим да је јако важно обиљежавати овакве дане, али и свакодневно истицати дјечија права, посебно у школама јер сва дјеца имају право на образовање и школовање – рекао је Ковачевић.

Related posts

Грађани БиХ без ограничења само у три земље

admin

Хорске изведбе отвориле
полугодишње представљање ученика

Derventski List

Маја Орландо ученица генерације ОШ „19. април“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još