Спорт

Атлетске вјештине
одмјерило 60 ђака

„Краљица спортова“ – атлетика окупила је данас у Осињи 60 ученика све четири дервентске основне школе на градском атлетском такмичењу, а најбољи ђаци освојили су улазнице за регионалну смотру.

Дјечаци и дјевојчице из градских основних школа „Никола Тесла“ и „19. април“, те ОШ „Тодор Докић“ из Календероваца и школе домаћина „Ђорђо Панзаловић“ такмичили су се у тркама на 100, 600 и 800 метара, те бацању кугле и скоку у даљ.

Директор осињске школе Жељко Стјепановић нагласио је да је су већ традиционално домаћини градском атлетском такмичењу, захваливши се припадницима Полицијске станице и особљу Дома здравља, који су се побринули да такмичење протекне у најбољем реду.  

Када се ради о разултатима, у трци на 100 метара у категорији дјечака прво и друго мјесто заузели су ученици ОШ „Никола Тесла“ Милан Пашић и Дино Петровић, а треће Никола Пејаковић из ОШ „19. април“. Код дјевојчица у трци на 100 метара побједница је Дајана Гојић из „19. априла“, друга Јелена Попадић из „Николе Тесла“, а трећа је Лара Пећић из исте школе.

У трци на 600 метара прво мјесто међу дјевојчицама освојила је ученица Марина Будишић из „Николе Тесле“, друго мјесто Сретенка Давогић из школе домаћина, а треће Наталија Панзаловић из ОШ „Никола Тесла“. Побједник трке на 800 метара међу дјечацима је Јован Плиснић из ОШ „Никола Тесла“, док је друго мјесто заузео његов школски другар Јован Лазић, а трећи је био Бојан Петковић  из календеровачке школе.

У дисциплини скок у даљ код дјечака прво мјесто освојио  је Јован Плиснић из ОШ „Никола Тесла“, друго Јован Панзаловић из осињске школе, а треће Александар Симић такође из „Николе Тесле“.

Међу дјевојчицама, најуспјешнија у скоку у даљ била је Марија Максимовић из ОШ „19. април“, друго мјесто освојила је Лара Пећић из ОШ „Никола Тесла“, а треће Жељка Јошић из ОШ „Ђорђо Панзаловић“.

У бацању кугле најбољи је био Габријел Којић из „Николе Тесле“, слиједи Дамир Хамзић из школе ОШ „Тодор Докић“, па Михајло Грбић из ОШ „Никола Тесла“. У истој дисциплини међу дјевојчицама побједник је Сара Јеврић из ОШ „19. април“, друго мјесто заузела је ученица Тијана Малић из „Николе Тесле“, а треће Анђела Мандић из „19. априла“.

Related posts

МИЛКАНОВИЋ ОДРАДИО ПРВИ ТРЕНИНГ СА „КРОЈАЧИМА“

admin

Наде клуба у
најбољем издању

Derventski List

Кадети се надмећу у шаху

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još