Друштво

Бесплатни уџбеници за ученике од првог до петог разреда

Влада Републике Српске донијела је на данашњој сједници одлуку према којој ће свим ученицима првог, другог, трећег и четвртог разреда основних школа у Српској бити обезбијеђени бесплатни уџбеници за наредну школску годину, а ријеч је о око 50.000 основаца.

Министрица просвјете и културе Републике Српске Наталија Тривић истакла је да је ријеч о додатном издвајању Владе РС у износу од два милиона марака, тако да су укупна овогодишња издвајања Владе за те и друге ученичке потребе 5,5 милиона КМ.

– Уз раније одлуке о бесплатним уџбеницима за ученике првог и другог разреда основне школе, новом одлуком обухваћени су и ученици трећег и четвртог разреда, што је укупно више од 50 одсто укупне ученичке популације основних школа у Српској – објаснила је Тривићева додавши да се нада да ће нова школска година, зависно од епидемиолошке ситуације, почети 1. септембра.

Како је раније најављено из министарства, бесплатни уџбеници обезбијеђени су и за ученике побједнике републичких такмичења у школској 2020/2021. години, као и за све ученике од трећег до деветог разреда основних школа који су треће и наредно дијете.

 

 

Related posts

На стазе знања од јесени
ступа око 170 првачића

Derventski List

Муслимани прослављају први дан Курбан Бајрама

admin

Прекиди у снабдијевању
струјом сутра

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još