Друштво

Бројни садржаји
промовисаће добра дјела

Обиљежавање Свјетског дана чињења добрих дјела у Дервенти ће ове године, на иницијативу Удружења грађана „Биос Плус“ и Локалног волонтерског сервиса, испунити другу половину априла бројним културним, рекреативним и хуманитарним садржајима.

Заједно са шест партнера, представници „Биос Плуса“ и Локалног волонтерског сервиса, одржали су други састанак на којем су усклађене идеје, те распоред за њихову реализацију у духу добрих дјела и хуманитарног и добровољног приступа за рјешавање проблема.

– Наше намјере су да се промовише волонтеризам, а утврдили смо календар идеја за активности које ће више од 100 волонтера реализовати током друге половине априла – рекао је Драго Тадић из удружења „Биос Плус“ додавши да ће завршна активност бити одржана 30. априла са волонтерима из братског града Пинероло.

– Волонтери из Пинерола ће нас информисати о својим почецима долазака 1994. године и разлозима укључивања у изградњу нове слике тада разрушене Дервенте – рекао је Тадић.

Један од партнера у овим активносима промовисања чињења добрих дјела је и Основна школа „Тодор Докић“ из Календероваца.

– Пријавили смо три акције за обиљежавање овог дана и то садњу двије саднице украсне врбе испред школе, од којих је једну донирала школа, а другу ће обезбиједити родитељи, а активност ће реализовати ученици деветог разреда. Затим, планирали смо и чишћење отпада на дијелу дионице пута ка нашој школи у Дријену, за које ће бити задужени наши мали ученици од 1. до 5. разреда, а трећу активност, радионицу, ће провести волонтер са ученицима деветог разреда – рекла је директорица Маја Петровић додавши да су ове активности планиране за 25. и 26. април.

Психолог у Геронтолошком центру Ирена Теофиловић казала је да ће корисници ове установе у обиљежавању Дана чињења добрих дјела учествовати са двије активности.

– Наши корисници и волонтери овог сервиса заједно ће правити сталак за цвијеће, а другу активност ћемо имати кроз сарадњу са ОШ „19. април“, када ће нам доћи четири дјечака који свирају шаргију. Жеља нам је да приредимо угодно дружење које вјерујемо да ће обрадовати наше кориснике – казала је Теофиловићева.

Састанку о дефинисању наведених активности присуствовали су и представници Градске управе, Основне школе „Ђорђо Панзаловић“ из Осиње и Туристичке организације.

Related posts

Жене покретачка снага
и живота на селу

Derventski List

Доступна „Модернина“ бивалентна
вакцина против Ковид-19

Derventski List

Заврнуо рукаве и отиснуо
се у послове обраде земље

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još