Новости

Вртић „Трол“ корак
ближе проширењу

Вртић „Трол“ још је један корак ближе планираном проширењу и отварању врата за више од стотину нових малишана, након што је данас потписан уговор о замјени просторија између Фонда здравственог осигурања и Градске управе.

Уговор су потписали градоначелник Милорад Симић и директор Фонда здравственог осигурања Дејан Кустурић, а ова установа у замјену за пословни простор у близини вртића, који ће постати дио „Трола“, на коришћење је добио просторије у оквиру Дома здравља.

Начелница Одјељења за просторно уређење Градске управе Споменка Живанић објаснила је да је овим уговором завршена процедура замјене пословних простора.

– Скупштина града је претходно донијела одлуку да се просторије замјене, а према процјени вјештака Градска управа је требала да  уплати  разлику тржишне вриједности непокретности у износу од 1.935 КМ, што смо и учинили. Уговор је потписан и овјерен код нотара  – казала је Живанићева.

Она је раније објаснила да је завршена пројектна документација за проширење вртића, те да се проводе преостале процедуре које претходе расписивању тендера за избор извођача радова.

Потреба за проширењем вртића јавила се с повећаним интересовањем родитеља да дјецу упишу у „Трол“, а на чијој листи чекања је више од стотину малишана. Градска управа, препознајући овај проблем, купила је пословне просторе „Адико банке“ и „Слобопрома“, те замијенила простор са Фондом здравственог осигурања, а који се налазе у непосредној близини садашњег објекта вртића и који су оцијењени као најпогоднији за ову намјену.

Када вртић буде проширен мјеста ће бити за још око шест група, а дјеца ће имати и све пратеће садржаје, укључујући и фискултурну салу.

Related posts

ДЕРВЕНТА ЈУТРОС (ФОТО)

admin

Мир Божији, Христос се роди!

admin

При крају тротоар с једне
стране Улице 1. маја

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još