ДруштвоИЗДВОЈЕНО

Вртић „Трол“ све ближе проширењу

Обезбјеђивање просторија за проширење вртића „Трол“ интензивирано је протеклих дана, а рјешавање имовинског – правних питања, а потом и спајањем неколико пословних простора, биће испуњени предуслови за њихово преуређење и прилагођавање потребама вртића, а на концу и за пријем нових малишана.

Потреба за проширењем вртића јавила се с повећаним интересовањем родитеља да дјецу упишу у „Трол“, а на чијој листи чекања је више од стотину малишана. Градска управа, препознајући овај проблем, покренула је питање обезбјеђивања просторија у непосредној близини садашњег објекта вртића, а који су оцијењени као најпогоднији за ову намјену.

Скупштина града на новембарској сједници дала је зелено свјетло за куповину просторија „Адико банке“ и „Слобопрома“, а у току је и замјена пословног простора у којој се тренутно налази пословница Фонда здравственог осигурања РС. Упоредо с тим, расписан је јавни позив за пројектовање ових локација и њихово прилагођавање за вртић.

Начелница Одјељења за просторно уређење Градске управе Споменка Живанић објаснила је да ће сви поменути простори бити обједињени у цјелину и прилагођени и служиће за потребе вртића. Истакла је да се све процедуре одвијају очекиваном динамиком, те да је могуће да већ сљедеће године почне проширење вртића.

– Како би се омогућило боље функционисање предшколске установе са већим капацитетом, покренули смо и процедуру измјене регулационог плана због прилаза и паркинг мјеста, с обзиром да је у будућности планирано повезивање цијелог тог дијела топлом везом. Тренутно је у току јавни позив за пројектовање – објаснила је Живанићева додавши да је у будућности, уз обједињавање просторија, планирана и реконструкција објекта.

Градоначелник Милорад Симић вјерује да ће врло брзо бити видљиви резултати послова проширења капацитета вртића, при чему град очекује подршку републичких институција.

– Проширење капацитета обданишта је плод потребе утврђене на бази интересовања родитеља за боравак дјеце у овој предшколској установи. Дакле, није ријеч о нечијем хиру или пројекту за који не знамо које ће ефекте произвести. Нажалост, колико год ми журили и склапали тај мозаик, успоравају нас процедуре кроз које морамо проћи. Ипак, вјерујем да ће врло брзо бити видљиви резултати нашег рада, а током реализације пројекта очекујемо помоћ републичких институција. Сигуран сам да ће, када све буде завршено, то бити највеселији и најљепши кутак у Дервенти – истакао је Симић.

Како је раније најављено, додатни капацитети моћи ће да приме око 120 дјеце у шест група, са свим пратећим садржајима.

– У новим просторијама планирамо да имамо и фискултурну салу, која нам је заиста потребна, јер свих ових година реализујемо „Школицу спорта“, а у хладним данима дјеца немају гдје да се баве физичким активностима – рекла је директорица „Трола“ Гордана Симић истакавши да је, када вртић добије додатне просторије, планирано и проширење дефектолошко – педагошке службе.

– Веома је важно напоменути да планирамо и опремање ресурсне собе за дјецу са сметњама у развоју – рекла је Симићева.

Вртић „Трол“ једина је јавна предшколска установа у Дервенти.

 

Фонд здравственог

осигурања

Начелница Одјељења за просторно уређење казала је да се приводи крају замјена просторија у којој се тренутно налази пословница Фонда здравственог осигурања РС.

– Планирано је да за њих буде обезбијеђен адекватан простор у приземљу једног од објеката у склопу Дома здравља, али је потребно да се тај простор евидентира као посебна јединица која би могла да се замијени, а о чему одлучује катастар – рекла је Живанићева.

Related posts

СПЕЦИЈАЛИСТИ ПОНОВО У ДОМУ ЗДРАВЉА

admin

Ратку Младићу потврђена доживотна казна

admin

Филм носи поруку о животу са дијабетесом

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još