ДруштвоИЗДВОЈЕНО

ГОСТОПРИМСТВО ДРАГИМ ГОСТИМА ВЕЛИКА ЧАСТ

Начелник општине Милорад Симић уприличио је вечерас пријем за дјецу са Косова и Метохије и њихове наставнике, који су употпунили заједничким дружењем уз вечеру.
Пријем је, као и до сада, организован у Центру за културу, а начелник је ђацима и њиховим домаћинима пожелио добро здравље, срећу и поручио да Дервента увијек има љубави за драге госте.
-Драга дјецо, желим вам угодан боравак у нашем граду и сигуран сам да ће вам то остати у лијепом сјећању. Задовољство је да је Дервента дио овог пројекта већ трећу годину и искористићу прилику првенствено да ову драгу дјецу и њихове наставнике поздравим, а директорима наших основних школа „Никола Тесла“ и „19. април“, као и Колу српских сестара „Царица Милица“ захвалим што су својим ангажовањем обезбиједили смјештај гостију у нашим породицама, рекао је начелник Симић изражавајући наду да ће и наредних година Дервента угостити госте са Косова и Метохије.
Наставник у ОШ „Вук Караџић“ из Шилова Милоје Весић изразио је жаљење што ученици с Косова и Метохије не могу да узврате гостопримство својим вршњацима из Српске, а с обзиром на то да је први пут у РС, одушевљен је оним што је видио и доживио.
-Ако знамо да ова деца живе у енклавама и да имају ограничено кретање, долазак у овакву здраву средину и дружење са вршњацима је нешто непроцењиво. Утисци су заиста фантастични и осетили смо срце Републике Српске чим смо крочили овамо. Слушао сам о гостопримству људи са овог подручја, али ово је нешто невероватно. Заиста вам хала на свему, много нам значи – рекао је Весић.

Том приликом драгим гостима уручени су и поклони, а ни они нису дошли празних руку па су своје домаћине из братских школа и представницима локалне заједнице обрадовали даровима. С друге стране, начелник општине обезбиједио је наставницима по 100 марака, ученицима по 50, а уручене су им школске торбе и прибор, које су им обезбиједили донатори кроз сарадњу са Колом српских сестара. Ријеч је о предузећима Гатарић и Јевтић комерц, које ће припремити храну и пиће за повратак.

 

Related posts

ПОДРШКА СУГРАЂАНА ВЈЕТАР У ЛЕЂА

admin

ДОНЕСЕНЕ НОВЕ НАРЕДБЕ О РЕГУЛИСАЊУ РАДА У ДЕРВЕНТИ

admin

Сутра годишњи
концерт СКУД-а „Дервента“

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još