Друштво

ДЕРВЕНТА ОПЈЕВАНА СТИХОМ И СРЦЕМ

Манифестација „Дервентско срце 2019“ вечерас је настављена у Напретковом дому, вечем поезије под називом „Дервента срцем опјевана“. Том приликом, представљени су радови Аге Хаурдића, Таненка Марића, Славка Покрајца, Славке Лончар, Јасмине Радановић, Сенке Кучукалић, Вере Ратковац, Мире Сировина, Дамира Делића, Алена Лемешевића, Жељка Илића и Џемала Пелесића.
Учесница програма Јасмина Радановић истакла је да је „Дервентско срце“ једна од најљепших манифестација у нашем граду.
-Сматрам да је ово једна од најљепших манифестација, јер окупља људе који су некада живјели овдје, а силом прилика су отишли. Драго ми је што радо долазе да посјете наш град и придруже се овој манифестацији. Овакви сусрети су и носталгични, али и лијепи, зато што се заједно присјетимо лијепих тренутака и сретнемо се са људима које немамо прилику да често видјамо – казала је Радановићева додавши да се радо одазвала на вече поезије. Она је рецитовала пјесму „Граде мој“, са којом је наступила на манифестацији одржаној поводом 19. априла – Дана ослободјења Дервенте у Другом свјетском рату.
-Дервента у мени изазива тако лијепе емоције, поносна сам што сам Дервенћанка и то не кријем. Овдје живим стално и не морам нигдје отићи да бих се осјећала Дервенћанком. Захваљујући стиховима дервентских пјесника, како овдје, тако и оних у иностранству, овај град ће вјечно живјети – рекла је Радановићева.

Related posts

Награђен „Кутак за рани раст
и развој“ у вртићу „Трол“

Derventski List

ПОДЈЕЛА ПОМОЋИ И ЕДУКАЦИЈА О ТУБЕРКУЛОЗИ

admin

ЈАК ИМУНИТЕТ БЕДЕМ ОДБРАНЕ ОД БОЛЕСТИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još