ИЗДВОЈЕНОНовости

ДЕРВЕНТА ЋЕ ПОНОВО УГОСТИТИ ДЈЕЦУ С КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

Дервента ће и ове године угостити дјецу са Косова и Метохије у оквиру пројекта „Спојимо дјецу Косова и Метохије и Републике Српске“, потврђено је у Општинској управи.

Наша општина прихватила је позив Одбора за помоћ Србима на Космету да буде дио деветог пројекта чији је циљ да дјеца са Косова и Метохије осјете љепоту дјетињства у миру, али и да стекну нове другаре у Српској. Гости ће у Српској боравити од 13. до 21. јуна, а као и протеклих година у својим домовима примиће их вршњаци у цијелој Републици Српској.

– Планиран је долазак великог броја дјеце узраста од десет до 15 година из социјално најугроженијих српских породица са Космета. Ове године пројектом би требало да буду обухваћена и дјеца и млади са потешкоћама у развоју из удружења родитеља „Подржи ме“ из Косовске Митровице – рекао је предсједник овог Одбора Милорад Арлов.

До сада је у оквиру осам пројеката у 27 градова и општина Српске боравило око 4.500 српске дјеце у пратњи 400 просвјетних радника.

Related posts

ПАРТИЗАНОВО ДОБИЛО НОВУ ПОДЛОГУ

admin

Мир Божији, Христос се роди

admin

ДОНЕСЕНА НОВА НАРЕДБА ЗА РАД У ДЕРВЕНТИ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još