Хроника

Дервенћанин осумњичен за
подстицање насиља и мржње

Полицијски службеници Полицијске станице Дервента 7. априла приликом претреса куће и помоћних објеката и покретних ствари које користи Е.З. из Дервенте, а према налогу дервентског Основног суда, пронашли су и одузели компјутерску опрему, мобилне телефоне и друге предмете који се доводе у везу са јавним изазивањем и подстицањем насиља и мржње, саопштено је из Полицијске управе Добој.

– Полицијској станици Дервента 6. априла око 20.15 часова обратио се Д.К. из Дервенте, предсједник једног удружења проистеклог из Одбрамбено – отаџбинског рата, који је пријавио да је у свом поштанском сандучету пронашао писмо са увредљивим и понижавајућим садржајем у којем се национално вријеђа он, српски народ и највиши функционери Републике Српске. Поступајући по пријави полицијски службеници Полицијске станице Дервента оперативним радом на терену идентификовали Е.З. из Дервенте, за које постоји основ сумње да је извршило кривично дјело јавно изазивање и подстицање насиља и мржње – навели су из Полицијске управе.

Послије комплетирања и документовања предмета Окружном јавном тужилаштву Добој ће против Е.З. бити достављен извјештај о извршеном кривичном дјелу.

Related posts

Из тора украдено пет оваца

admin

ПОВРИЈЕЂЕН ПРИЛИКОМ ПРЕВРТАЊА ТРАКТОРА

admin

Угашен пожар у „Дигитал електронику“

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još