ИЗДВОЈЕНОНовости

Жртве вјечно чувати од таме заборава

У сјећање на 43 погинула борца и цивилне жртве у протеклом Одбрамбено – отаџбинском рату из простора данашњих мјесних заједница Укрина и Ново насеље, а чија имена су уклесана у спомен – обиљежје подигнуто у парку код Старог моста, данас је служен парастос, упаљене свијеће и положени вијенци и цвијеће.

Њиховим сјенима поклонили су се чланови породица погинулих бораца, вијенац је положен и у име градоначелника Милорада Симића, а сјенима страдалим поклонили су се предсједник Скупштине града Бојан Радановић, делегације Градске борачке организације и Организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила, те представници СДС-а и СП-а.

Војислав Сибинчић, као припадник 27. моторизоване бригаде, учествовао је у одбрани дервентске касарне, а сјећање на погинуле, како истиче, никада не смије да потамни.

– Не смијемо да заборавимо херојство свих оних који су погинули у Дервенти, али и у другим мјестима, а чије су породице пронашле свој дом у Дервенти. Махом млади људи, дали су за слободу оно најплеменитије, своје животе и то никада не смијемо заборавити – истакао је Сибинчић.

Да треба искористити сваку прилику да се сјетимо оних који су пострадали за слободу, сматра предсједник Градске борачке организације Чедо Вујичић.

– Освјежили смо успомене на оне који су платили највишу цијену наше слободе, жртвујући своје животе да би ми данас живјели у миру. Такође, обиљежавамо и 30 година од када је група храбрих и одважних људи изашла на лијеву обалу Укрине и спријечила продор хрватско -муслиманских снага према касарни, што је био један од основних предуслова да касарна, као стратешки објекат, остане слободна – казао је Вујичић.

 

Related posts

ПОЛА ВИЈЕКА ЊЕГУЈУ МУЗИЧКЕ ТАЛЕНТЕ (ФОТО)

admin

Вишковић: Од септембра повећање пензија за два одсто

admin

Обиљежен Дан побједе над фашизмом

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još