Новости

За боље услове живота
у Врховима 50.000 КМ

Републички секретаријат за расељена лица и миграције суфинансираће изградњу инфраструктуре која ће омогућити боље услове живота у повратничком насељу Врхови, а уговор вриједан 50.000 марака потписали су данас директор овог секретаријата Давор Чордаш и градоначеленик Милорад Симић.

Уговор се односи на наставак асфалтирања пута према Врховима које је започето 2021. године, а циљ је да се ово насеље асфалтом повеже са Доњом Лупљаницом и Јoховцем.

Градоначелник је објаснио да је до сада изграђено 2.725 метара асфалта и да је преостало да буде асфалтирано још 750 метара.

– У реализацију овог пројекта до сада је уложено 308.000 марака, од чега је учешће локалне заједнице било 154.000 КМ, а преостали износ је стигао са других нивоа власти. Овај пројекат нисмо заборавили ни у буџету за 2024. годину издвојивши 30.000 КМ како би живот повратницима у Врховима био што лакши – рекао је Симић додавши да је Дервента једна од локалних заједница која са пуно пажње приступа повратку расељених, те да се и је и комуникација са Републичким секретаријатом за расељене усмјерена према истом циљу.

Чордаш је потврдио да је Дервента град у коју је Влада РС значајно инвестирала и помогла повратак.

– Уговором који смо данас потписали секретаријат обезбјеђује 50.000 марака за пројекат који ће реализивати град. Веома је важно благовремено реаговање локалне заједнице на јавне позиве за овај вид подршке, а са  Дервентом и градоначелником увијек смо имали добру сарадњу – нагласио је Чордаш.

Потписивању уговора присуствовао је и делегат у Клубу хрватског народа у Вијећу народа РС Јосип Јерковић, шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини РС Игор Жунић и представници локалне управе и Скупштине града.

Related posts

Градиво лакше уз
нову рачунарску опрему

Derventski List

РЕЗУЛТАТИ АНАЛИЗЕ: УКРИНА ПОЖУТЈЕЛА ЗБОГ САПИРАЊА РУДНИЧКИХ КОПОВА

admin

При крају тротоар с једне
стране Улице 1. маја

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još