ИЗДВОЈЕНОНовости

Формирана нова скупштинска већина окупљена око СНСД-а

Скупштина града добила је нову већину придруживањем одборника СПС-а Николе Нединића странкама окупљеним око СНСД-а, чиме је однос снага у парламенту превагнуо у корист СНСД, СП, УС, НДП и ХДЗ БиХ.

Нединић је до сада био дио већине коју су чинили СДС, ПДП, ДНС и ХС, а која је настала послије локалних избора, а чињеница да је мандат на функцији градоначелника освојио Милорад Симић, производило је вишемјесечне политичке тензије.

Промјену политичког курса Нединић је потврдио током данашњег засједања локалног парламента и изјашњавања о предложеним тачкама дневног реда.

  • Као одборник Социјалистичке партије Српске обавјештавам јавност да излазим из досадашње скупштинске већине и да ћу у будућем периоду подржавати све добре пројекте за Дервенту. Данас сам током одлучивања о расподјели буџетског суфицита, подржао пројекат изградње осињског водовода, за који сматрам да је веома значајан за наш град – рекао је Нединић.

Градоначелник Милорад Симић казао је да формирањем нове скупштинске већине очекује период мањих турбуленција и већих добробити за град.

  • Хоћу да будем радостан јер смо данас препознали нову скупштинску већину, па иако нисам био противник пријашње већине, то је било на штету града. Сада се појавило нешто добро, чиме сам презадовољан и честитам младом момку, који није сорта људи која се продаје, него је препознао шта Дервенти треба, а то је напредак. Хоћу да вјерујем да ћемо у наредном периоду са мање турбуленција радити за добробит овог града – истакао је Симић.

Шеф Клуба одборника СДС-а Перо Ђурић казао је да је нова скупштинска већина, која је потврђена изјашњавањем на данашњем засједању, неприродно скројена.

– Нова скупштинска већина је направљена на десетој сједници, а не у самом формирању власти, када су завршени избори и када је природно да се кроји скупштинска већина. То се десило након изречених тешких ријечи, увреда и великих оптужби између позиције и опозиције, па је тако, на примјер, господин који је прешао у садашњу скупштинску већину окупљену око СНСД-а поднио тужбу и кривичне пријаве против градоначелника и осталих људи који су учествовали у куповини гласова из иностранства и крађе идентитета. У том правцу су се ти људи понашали, тражећи смјене појединих директора, начелника одјељења, па и опозив – казао је Ђурић додавши да му је жао јер су поремећени односи између људи који су раније имали скупштинску већину.

Формирање нове већине поздравио је шеф Клуба одборника СП-а Славен Гојковић.

  • На данашњем засједању смо усвојили неколико значајних одлука и рјешења, те смо дошли у ситуацију да су одређени одборници препознали добре пројекте за град. На основу тога сматрам да крећемо добрим правцем – казао је Гојковић додавши да досадашња политичка ситуација није водила град у добром правцу, али да ће то од сада бити промијењено у корист свих грађана.

Прелазак Нединића у скупштинску већину поздравио је и Миодраг Тешендић, предсједник дервентског одбора Уједињене Српске и одборник.

  • Политичка ситуација у протеклом периоду није донијела ништа добро за Дервенту, а на данашњем засједању Скупштине града усвојени су буџетски документи и пројекат осињског водовода који ће донијети добробит Дервенћанима – истакао је Тешендић казавши да ће нова скупштинска већина повести град у бољем правцу.

Формирање нове скупштинске већине позитивним за Дервенту виде и у НДП-у и ХДЗ-у БиХ.

  • НДП је прије локалних избора потписао споразум са странкама које чине садашњу већину и остали смо вјерни том споразуму. Вјерујем да ће нова већина радити на даљем развоју Дервенте и рјешавању свих проблема грађана – казао је предсједник дервентског НДП-а Зоран Милојевић додавши да ће нови однос снага у парламенту смањити досадашњу тензију и радити још ефикасније.
  • ХДЗ БиХ, као и до сада подржава градоначелника и нову већину, као и све добре пројекте који су драгоцјени за Дервенту, а посебно пројекат осињског водовода – казао је Маријан Кљајић шеф дервентског одбора ХДЗ-а и одборник ове странке.

Related posts

Друго полугодиште тече без проблема

admin

ДЕРВЕНТА СПРЕМНА ЗА ДОЧЕК ДЈЕЦЕ С КОСОВА И МЕТОХИЈЕ

admin

Пољско гробље у Малици
биће означено и уређено

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još