Култура

Млади пијанисти показали умијеће за клавиром

Ученици Музичке школе из ОШ „Никола Тесла“ у класи професорице Драгане Латиновић одржали су вечерас концерт под називом „Мој пријатељ клавир“ на којем су се од најмлађег до најстаријег представили композицијама које изворно потписују композитори Бах, Хајдн, Шопен, Клементи и други.
Сала Центра за културу одзвањала је нотама упијајући аплаузе публике која је пажљиво слушала изведбе ђака од припремног до шестог разреда, а све посјетиоце који су прижељкивали ноту више обрадовао је и наступ професорице Латиновић која је од прошле године дипломирани пијаниста.
– Идеја да организујем овакав концерт родила се због ограниченог броја ђака из класе који могу да наступе на концертима на нивоу школе, а жељела сам да пружим свим ученицима прилику да одсвирају нешто пред својим родитељима и љубитељима класичне музике. На овај начин представили смо дио онога што ђаци уче у Музичкој школи – рекла је Латиновићева.
Сви ђаци, њих око десет, одсвирали су по једну композицију, а ово је многима био први наступ и прилика да покажу своје умијеће за клавиром.

Related posts

Филмске вечери
поново у библиотеци

Derventski List

Поезија и афоризми обогатили „Арт сцену“

admin

Стихови о ријеци Гојка Мандића однијели побједу

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još