Култура

Поезија и афоризми обогатили „Арт сцену“

„Љетна арт сцена“ у свом вечерашњем издању Дервенћанима је приредила богату књижевну ризницу, уз стихове и афоризме тројице гостујућих књижевника.

Публици су се вечерас представили књижевници Миладин Берић, који се афирмисао сатиричним дјелима, Горан Гаврић „пјесник без катанца на устима“, те аутор двије збирке поезије „Глуви путник“ и „Поезија у костима“ Милан Ракуљ који је истакао да је култура увијек била и остаће водиља ентузијазма.

– Дервентска публика је потрдила да овај град воли поезију, а то доказују и пјесници, пјеснички клубови и броје пјесничке културне манифестације у граду. Нажалост, манифестације из области културе код нас увијек зависе од ентузијазма појединаца, па тако и „Љетна арт сцена“,којој је додат још један хумантирани карактер, а крајњи циљ ће послужити будућим генерацијама – казао је Ракуљ додавши да су и у прошлости појединци били ти који су на прави начин схватали стихове „нека буде борба непрестана, нека буде што бити не може“.

Наставак ове љетне манифестације планиран је за 12. август.

Related posts

Аутори уз кафу представили књижевна дјела

admin

Изложба слика „И би свјетлост“ вечерас

admin

У САД-у пронашла епицентар стварања и усавршавања

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još