EкономијаИЗДВОЈЕНО

На привредну смотру стиже више од стотину излагача

Припреме за Сајам привреде и туризма, који ће у Спортском центру 16. пут окупити излагаче из читаве БиХ, али и региона, приводе се крају, а Дервента ће од 24. до 26. августа бити привредни центар регије.

Овом привредном смотром почињу великогоспојинске свечаности у Дервенти, које обухватају бројне културне и спортске манифестације, те традиционални Вашар, а врхунац је прослава 28. августа, Дана града и Велике Госпојине, славе Саборног храма Успења Пресвете Богородице.

У Спортском центру, који држи организаторску палицу дервентске привредне и туристичке смотре, кажу да се обављају посљедње припреме за сриједу, 24. август када ће у 17 часова уз богат програм бити свечано отворен 16. Сајам привреде и туризма.

Директор Спортског центра Мирослав Симић, који већ 16. пут организује сајам, каже да је све спремно за почетак манифестације.

– На сајму ће, као и свих година раније, бити више од стотину излагача који нуде широк спектар роба и услуга по сајамским цијенама, од прехрамбених производа, до текстилних, од аутомобила до ситних ручних радова. Сви они свој производе изложиће на више од 3.600 квадрата изложбеног простора у дворани и на отвореном простору. И ове године имаћемо излагаче из БиХ и читавог региона – рекао је директор Спортског центра Мирослав Симић додајући да се нада да ће сајам и ове године оправдати очекивања и излагача и посјетилаца.

– Свих ових година имали смо одличну посјету нашем сајму и трудимо се да за посјетиоце увијек обезбиједимо што бољу понуду. Позивамо све суграђане и госте из других градова да и ове године посјете сајам и остану наши вјерни гости – додао је он.

Сајму ће, као и ранијих година, присуствовати и званичници, а ова смотра одржава се под покровитељством Министарства трговине и туризма, Привредне коморе РС и Градске управе.

Програм

Отварање сајма 24. августа од 17 часова пратиће разноврстан програм, по којем је сајам постао препознатљив, а то су гастро – фест, бесплатан роштиљ и пиво, скокови падобранаца, музички и забавни дио за који ће бити задужена група музичара из Бањалуке, те наступ СКУД-а „Дервента“.

Related posts

Република Српска гарант слободе

admin

РАТ, СТРАДАЊЕ И ГЛАД ВЈЕЧНО УРЕЗАНИ У СЈЕЋАЊЕ

admin

Ускоро додатна паркинг мјеста поред школа

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još