Култура

Незаборавно музичко
путовање уз Асима Сарвана

Гитариста, композитор и аранжер Асим Сарван представио је вечерас у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ двоструки албум „Камен по камен“ и „60-е у мом граду“, а да овај музичар има своје поклонике у Дервенти доказало је присуство многобројне публике.

Сарван је казао да је двоструки албум круна његове каријере.
-Двоструки албум је највише достигнуће, ако могу тако казати, први пут сам задовољан. Пуно сам потрошио живаца и времена да ово направим. Издавач је Библијски културни центар из Београда, а пројекат је помогао Манастир Архангела Михаила на Михољској превлаци код Тивта. У поднаслову се најбоље примети који носи назив „Повратак стваралаштву“. Двоструку албум је позив на препород и обнову, на буђење у нашој Србији бар што се тиче стваралаштва – објаснио је овај аутор додавши да костур теме којом се бави протеже се до 90-тих година прошлог вијека.

-Моја школа стваралаштва је дуга више од 50 година. Албум који представљам сниман је од 2021. до љета 2022. године и на почетку није био замишљен као двоструки – додао је Сарван који је један од оснивача рок групе „С времена на време“ и сматра се зачетником југословенске акустичарске музике.
Прилику да свирају уз цијењеног узичара имале су дервентске ученице Ања Станивуковић на гитари, Марија Максимовић на клавиру и Исидора Чечавац на гитари, изводећи и духовну музику.
Директорица библиотеке Мирјана Плиснић захвалила се професорици музике Милијани Жунић, пјесникињи Александри Мариловић, ученицима, те госту Асиму Сарвану на веома успјешној музичкој вечери.
– Много нам значи подршка наших умјетника и онда је све далеко лакше организовати. Трудимо се да нам програм буде квалитетан и да задовољи разне укусе и вјерујемо да је тако било и вечерас – истакла је Плиснићева.

Related posts

„Ноћ музеја“ оживјела традицију и умјетност

admin

„Нешто као срећа“ на престижном
позоришном фестивалу у Србији

Derventski List

У библиотеци идуће
седмице филмске вечери

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još