Спорт

Огромна част играти билијар
на Европском првенству

Најмлађи члан Билијар клуба „Грал“ шеснаестогодишњи Владимир Сибинчић учествовао је на Европском првенству у билијару у Словенији, а овај млади Дервенћанин не крије радост што је имао прилику да заигра са вршњацима из читаве Европе.

Сибинчић, који је са 13 година постао јуниорски првак БиХ, каже да су квалифилације и учешће на Европском првенству и освојено 17. мјесто његов, до сада, највећи успјех.

– Наступити на првенству био је заиста невјеројатан осјећај. Поносан сам што сам имао прилику такмичити  се са најбољим играчима у Европи. То је велика част и прилика за доказивање – испричао је он додајући да је припрема за одлазак на европску билијарску смотру подразумијевао и темељиту припрему.

– Имао сам повремену и помоћ једног играча из Добоја – додао је Сибинчић.

Његова мајка Љиља каже да Владимир има подршку породице, али и локалне управе, која му је омогућила одлазак у Словенију.

– Обратили смо се Градској управи и градоначелнику Милораду Симићу за подршку при одласку на Европско првенству и наша молба је за 48 часова добила позитиван одговор. Хвала за подршку, јер је учешће на овом такмичењу велики успјех за Владимира, мотивација и велико искуство – додала је она.

Сибинчић је члан Билијар клуба „Грал“ од 2019. године, а од тада је своје знање из овог спорта укрштао са вршњацима на бројним такмичењима у БиХ и Србији. Његов тренер Петар Докић такође је поносан на Владимирове резултате.

– Он је дивно, вриједно дијете, који одавно показује таленат са овај спорт. Наш клуб броји шест чланова, а Владимир је најмлађи – каже Докић појаснивши да је Сибинчић на Европском првенству наступио као члан  репрезентације билијар Савеза БиХ са још два члана. 

Владимир Сибинчић је ученик другог разреда Средњошколског центра „Михајло Пупин“, смјер информационе технологије, са просјеком оцјена 5,0.

Related posts

Фудбалске репрезентације Србије
и БиХ у објективу Николе Кулаге

Derventski List

Дерби кола припао
Дервенћанкама

Derventski List

„БОРАЦ“ У КОНТРОЛНОМ МЕЧУ ПРЕДСТАВИО ПЛЕЈАДУ ИГРАЧА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još