Новости

Одата почаст страдалим
у једној од пресудних борби

На обалама Укрине на данашњи дан 1992. године одиграла се једна од пресудних борби за ослобођење Дервенте и пробијање Коридора, и то одбрана касарне „Здравко Челар“ као стратешког војног објекта, а они који су у тој борби учествовали заслужују огромно поштовање.

Поручено је то данас током помена за 43 страдала чија имена су уклесана у спомен – обиљежје подигнуто у парку код Старог моста.

Предсједник Градске борачке организације Чедо Вујичић подсјетио је да су јединице Војске Републике Српске тог 18. априла 1992. године изашле на насип код Укрине и зауставиле пробој непријатељских снага ка касарни и овом дијелу Дервенте, а потом ка Прњавору и даље ка Крајини.

– Због тога, ову борбу сматрамо једном од важнијих у историји Одбрамбено – отаџбинског рата – казао је Вујичић.

Сјенима погинулих бораца Војске РС и цивила данас су се испред споменика поклонили чланови њихових породица, ратни војни инвалиди и демобилисани борци, те замјеник градоначелника Синиша Јефтић и  шеф Одсјека за борачко – инвалидску заштиту Градске управе Станиша Микеревић, предсједник Скупштине града Бојан Радановић, делегација Градске борачке организације и представници СНСД-а и ПДП-а.

Related posts

Предлагачи до краја мјесеца
кроје листе кандидата

Derventski List

Разматран Приједлог закона о граду Дервента, гласање сутра

admin

ПОСТХУМНА ОДЛИКОВАЊА ЗНАК ПОШТОВАЊА ПРЕМА СТРАДАЛИМ

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još