Спорт

Одбојкашице „зимују“
као другопласиране

ДЕРВЕНТА – ВОЖД 1:3

 (23:25, 23:25, 27:25, 21:25)

ОК Дервента: Живковић, Бабић (Л1), Сарачевић, Дамјановић, Вујичић, Кењало, Нинковић, Попадић (К), Алексић, Аџић, Малић, Бабић (Л2). Тренер: Драган Моћић.

У заосталој утакмици другог кола Друге одбојкашке лиге Републике Српске одбојкашице „Дервенте“ поражене су јуче од приједорског „Вожда“ резултатом 1:3, чиме су Приједорчанке преузеле лидерску позицију на табели и то искључиво због боље сет разлике.

Наиме, оба клуба имају исти број бодова, али сет разлика иде у прилог приједорској екипи, па ће „Вожд“ презимити на првој позицији.

Меч између ове двије екипе оправдао је очекивања дербија, а јака игра и прегршт преокрета пружили су публици праву спортску посластицу.

Већ на почетку утакмице било је јасно да ће борба за побједника бити неизвјесна, а до средине првог сета ниједан тим није могао повезати више узастопних поена. Послије тога Приједорчанке освајају предност, али само до доласка Вање Нинковић на сервис, када „Дервента“ веже пет узастопних поена. Гошће се нису предавала и у неизвјесној завршници и уз мало среће освајају први сет. Други сет је донио сличну ситуацију. Стечена предност домаћина „истопила“ се до краја сета. У трећем сету налет Ксение Попадић донио је пет узастопних поена за „Дервенту“, игра се поправљала, а напади су били разнолики. Изгледало је као да је побједник сета одлучен, али тада на сервис гостију долази Михаела Лукић, прави низ 7:0, и гошће су потпуно преокренуле резултат. Ипак, последњим атомима снаге, капитен Ксениа Попадић је са три везана напада потпуно преокренула сет и вратила неизвјесност у утакмицу (27:25).

Наставак утакмице потврдио је исте бољке „Дервенте“ – слабу завршницу сета, а бодове је на свој конто уписао „Вожд“.

– Код гостију је изванредну утакмицу одиграла капитен Катарина Гашић, најзаслужнија за побједу и преузимање прве позиције на табели – казали су из Одбојкашког клуба.

Related posts

ПОДМЛАЂЕНА ОДБОЈКАШКА ЕКИПА БЕЗ ШАНСИ

admin

Божичић на
клупи „Текстилца“

Derventski List

ПРИЈАВЕ ЗА ТУРНИР У ФУТСАЛУ ДО 9. ДЕЦЕМБРА

admin

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još