Друштво

ОДРЖАНА КОНФЕРЕНЦИЈА О НАСИЉУ У ПОРОДИЦИ

Удружење жена „Дервента“ организовало је данас у Народној библиотеци „Бранко Радичевић“ конференцију за учеснице пројекта „Жене лидерице у мјесним заједницама у превенцији родно заснованог насиља“, те представнике институција у локалној управи и женских организација добојске регије.

Током конференције учесници су информисани о стању насиља у породици на подручју општине, а предложене су и мјере за његово сузбијање. Одржана су и предавања о темама „Положај жена у друштву“ и „Проблемима није мјесто испод тепиха“. На значај сарадње између организација с циљем да се усвоје примјери добре праксе на превенцији и сузбијању насиља у породици указали су из Удружења жена „Ђурђевак“ из Брода. Усвојени су и закључци и предложене представнице из мјесних заједница у општински мултисекторски тим за спровођење заштите жртава насиља у породици и над женама у партнерским везама.

Пројекат „Жене лидерице у мјесним заједницама у превенцији родно заснованог насиља“ траје од јуна прошле године до априла ове године, а подржала га је Амбасада САД-а у БиХ.

Related posts

Боје дјетињства
блистале у ОШ „19.април“

Derventski List

Обиљежена „Недјеља борбе против туберкулозе“

admin

Народна библиотека поклања
дамама бесплатну чланарину

Derventski List

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Pretpostavljamo da se slažete s ovim, ali možete odustati ako želite. Prihvatam Pročitaj još